badkamer

Lekkage in de badkamer, wat is verzekerd?

Heb je een flinke lekkage gehad in de badkamer, dan is de kans groot dat je hierdoor te maken hebt met hoge kosten vanwege de schade die is ontstaan. Als je geluk hebt beperkt de schade van de lekkage zich in de badkamer, maar het kan ook voorkomen dat het water door het plafond naar beneden komt en ook in de woonkamer, gang of keuken voor flinke schade zorgt. Heb jij te maken met een lekkage in de badkamer en heb je hierdoor flinke schade? Lees dan in dit artikel wat je van de verzekering vergoedt krijgt bij een lekkage in de badkamer.

De dekking van de opstalverzekering
Als je in een koopwoning woont, dan heb je hier altijd een opstalverzekering voor afgesloten. Dit is namelijk verplicht. Of de opstalverzekering de schade van een lekkage in de badkamer vergoedt, is afhankelijk van de manier waarop de schade ontstaan is. Heb je een lekkage door de centrale verwarming, de waterleidingen of installaties die hierop aangesloten zijn, dan krijg je de schade vergoedt door de verzekeringsmaatschappij. Heb je een lekkage door schade aan het dak, de dakgoten of bovengrondse afvoerpijpen, dan krijg je dit ook vergoedt. Is er schade ontstaan door een lekkage als gevolg van kapotgevroren waterleidingbuizen of een kapotte cv ketel, dan krijg je hier ook geld voor terug.

Je krijgt vaak niet alleen de schade vergoedt in bovenstaande gevallen, maar ook de schade die je krijgt door het openbreken van de muren om de schade te repareren. Is de waterleiding bijvoorbeeld kapot en moet je de muur openbreken om dit op te lossen, dan krijg je de schade hier ook vaak van vergoedt. Klein nadeel: reparatiekosten krijg je niet altijd terug.

De dekking van de inboedelverzekering
Niet alleen de vaste onderdelen van de badkamer, maar ook de meubels in de badkamer en in de rest van het huis kunnen kapot gaan door de lekkage. Bij de inboedelverzekering gelden dezelfde voorwaarden als bij de opstalverzekering, wat betekent dat je de schade aan de inboedel in bovenstaande situaties ook volledig of deels vergoed krijgt. Heb je een lekkage gehad door een kapotte waterleiding en is de bank in de woonkamer beschadigd door lekkend water uit het plafond? Dan krijg je dit ook vergoedt door de verzekeringsmaatschappij.

Een lekkage in de badkamer: wanneer krijg je niks vergoed?
Je krijgt standaard geen schade vergoedt als je de lekkage in de badkamer had kunnen voorkomen. Ben je zelf nalatig geweest bij het onderhouden van de badkamer, dan krijg je de kosten van de schade niet terug. Alleen als je echt niets hebt kunnen doen om de lekkage in de badkamer te voorkomen, heb je recht op een (gedeeltelijke) vergoeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *