Kleine eettafels

Ik ben nog steeds op zoek naar een andere woning. De nieuwe woning zal hoogstwaarschijnlijk een stuk kleiner zijn dan mijn huidige woning. Nu heb ik een woning met een huiskamer van 8 bij 5. Genoeg ruimte dus voor een grote eettafel. Toen we hier net kwamen woonden hadden we een eettafel van 2 meter lang met daarom heen natuurlijk heel veel stoelen.

De woning waar ik nu mee bezig ben heeft een kleine woonkamer en een keuken waarin een eettafel zou passen. De eettafel moet echter groot genoeg zijn voor 4. Daarbij nemen mijn kinderen vaak vrienden en vriendinnen mee. Ook vind ik het erg leuk om voor vrienden en familie te koken dus de tafel moet eigenlijk ook uitgebreid kunnen worden als er visite komt.

Ik ben daarom op zoek gegaan naar wat inspiratie voor kleine eettafels.

Eettafel tegen de muur

Een van de makkelijkste manieren om ruimte te winnen is het plaatsen van de tafel tegen de muur. Als er dan visite komt schuif je hem iets meer de ruimte in en je kan met zijn zessen om de tafel zitten. Persoonlijk zit ik te denken om een klein bankje zonder leuning aan te schaffen zodat je hem eventueel onder de tafel kan “verstoppen”en als er gasten komen te voorschijn haalt. Paar kussens erop en je hebt een heerlijk bankje.

eettafel muur
Delta Breezes

Deze eettafel vind ik persoonlijk wel heel erg mooi. Een tafel met karakter welke je ook nog eens uit kan breiden. Daarbij staan er Eames stoelen om de tafel, mijn favoriete eetkamerstoelen.

eettafel uitklapbaar
Instagram MyKitchen

eettafel tegen de muur

Amandamedlin

Ben je maar met zijn tweeën dan kan een klein tafeltje al voldoende zijn.

kleien eettafels
One KinDesign

En wat dacht je van dit schattige half ronde inklaptafeltje. Perfecte plek om met zijn tweeën of drieën aan te eten. 
eettafel rond
Interiorlikes

Zitbankje

Je kan er ook voor kiezen om een kleine eetbankje in een hoekje neer te zetten. Erg gezellig maar je moet er wel opletten dat dit niet een erg massief meubel is want hierdoor laat je al snel de ruimte kleiner lijken.
zitbankje keuken
Solebich

zitje

Shaby look

En mocht je gelegenheid hebben om iets in te bouwen dan bespaar je op deze manier veel ruimte.

vensterzitje
Myparadissi

zitje keuken vensterbank

Hookedonhouses

Genoeg ideeen dus voor een kleine tafel. Voor nu voor mij nog even alleen puur ter inspiratie. Hopelijk kan er snel mee aan de slag. Heb al wel twee mooie houten stoelen welke ik straks ga schilderen. De ideeen heb ik al de uitvoering volgt later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *