eettafel

Lang tafelen

Mijn favoriete bezigheid, lang tafelen met vrienden.

We starten de avond met zijn allen aan tafel. Kinderen er ook bij. Een grote italiaanse tafel vol pret, goede gesprekken en gelach. En als we klaar zijn met eten gaan de kinderen spelen of voor de tv een film kijken terwijl de volwassenen nog lang blijven zitten. Voor mij zijn dat perfecte avonden. Echter in mijn huidige setting kan dat niet. Mijn tafel is te klein en ik heb niet de juiste stoelen. Ik heb zelfs twee verschillende soorten stoelen. Hoog op mijn lijstje staat een nieuwe eettafel met nieuwe eetkamerstoelen. Mijn voorkeur gaat uit naar een ronde tafel maar daar kan je met vrienden niet makkelijk aan zitten. Als ik kies voor de lange dineravonden dan zal het toch een tafel moeten worden waar veel stoelen om heen kunnen.

Al heb ik wel een ronde tafel gevonden waar veel mensen om heen kunnen:

ronde eettafel

Maar deze is wel erg groot. De stijl zou wel heel erg goed bij mijn interieur passen.

Ik heb nog een paar hele mooie voorbeelden:

lang tafelen

eettafel stoer

Deze eettafel vind ik het allermooist. Het onderstel straalt zoveel karakter uit. En een bijkomend voordeel van dit onderstel is dat je je benen makkelijk kwijt kan. Als ik ergens een hekel aan hebt is een tafel waarbij je constant je benen tegen de poten stoot.

Ik zou de tafel dan combineren met drie stoelen en een bank zoals op de 1e foto. Altijd handig als er veel kinderen meeeten. Nu ik dit artikel schrijf krijg ik weer zin in een gezellige vriendenavond. Eten, spelletjes en volop gelach. Snel de agenda er bij pakken en een afspraak plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *