keukenwand

Kunststof achterwanden voor in de keuken

Je keuken voorzien van een kunststof achterwand: mooi en makkelijk
Een keuken heeft vandaag de dag niet alleen maar een praktische functie. Het is ook een centrale plek in je huis, waarvan steeds vaker verwacht wordt dat deze er fraai uitziet en een goede match vormt met de rest van de inrichting van je woning. In het verleden was vooral de klassieke boerenkeuken erg in trek. Deze keuken was voorzien van houten kastjes en een achterwand met tegeltjes, waardoor vooral een knus en gezellig beeld ontstond. Tijden veranderen en dus ook smaken. Vandaar dat consumenten er tegenwoordig steeds vaker voor een moderne keuken kiezen, welke voorzien is van een strak design. Dit soort keukens is ook nog eens een heel stuk makkelijker schoon te houden, omdat zowel de kastjes als de achterwand door kunststof worden vervangen. Dit alternatief zorgt ervoor dat de achterwand er langer mooi uit blijft zien, omdat er geen sprake meer is van voegen tussen tegels waarin allerhande soorten vuil zich in de loop der jaren op kan gaan hopen. Een moderne keuken ziet er dus niet alleen fraai uit, maar is ook nog eens veel gemakkelijker in het onderhoud. 

De voordelen van een kunststof achterwand
Tijdens het koken kunnen gemakkelijk spetters op de achterwand ontstaan. Als deze achterwand van kunststof is gemaakt, zijn deze spetters heel gemakkelijk te verwijderen. Tegelwanden waren jarenlang uiterst populair in keukens, omdat je er behoorlijk creatief mee aan de slag kon gaan. Maar op het moment dat je het design van je keuken aan wilde gaan passen begonnen de problemen. Het kan namelijk flink wat tijd en geld kosten om de oude tegelwand te verwijderen en er is daarnaast niet altijd de garantie dat de muur erachter geen schade oploopt. De keuze voor een kunststof achterwand is daarom veel praktischer. Aangezien zo’n achterwand gemakkelijk en snel kan worden veranderd, hoef je niet decennia lang tegen hetzelfde design van je keuken aan te blijven kijken. Voor de installatie van zo’n kunststof achterwand hoef je ook geen professional in te schakelen. Een beetje doe-het-zelver kan deze klus gemakkelijk zelf klaren. Verandert in de loop der jaren het interieur van je huis, dan kun je op deze manier dus ook heel gemakkelijk het design van je keuken aanpassen.

Verschillende kunststoffen voor een achterwand in de keuken
Er zijn verschillende soorten kunststof achterwanden te koop. Het is daarom aan te raden om vooraf goed onderzoek te doen naar het materiaal wat het beste op je persoonlijke wensen aansluit. Veel kunststof achterwanden zijn vervaardigd van HPL (High Pressure Laminate). Dit materiaal staat ook wel bekend onder de naam Trespa en is uitermate geschikt voor in de keuken, omdat het bestand is tegen hitte, krassen en vuil. Daarnaast is dit materiaal goedkoop en verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren. Hierdoor kun je het gemakkelijk met de rest van de inrichting van je keuken matchen. Wil je echter goedkoper uit zijn, kies dan voor een achterwand van plexiglas. In dit geval heb je de keuze uit doorschijnend materiaal of kunststof voorzien van een kleurtje. Deze kunststofvariant kan gemakkelijk op maat worden gemaakt, zodat het design helemaal aan je persoonlijke wensen kan worden aangepast. Verlang je extra stevigheid, dan kies je voor Dibond. Dit zijn ontzettend stevige aluminium platen, die op volledig naar wens bedrukt kunnen worden. Hierdoor kun je je persoonlijke creativiteit helemaal de vrije loop maken en zo een werkelijk uniek keukendesign realiseren. Ongeacht welke kunststofvariant je ook voor de achterwand van je keuken kiest, je zal ontdekken dat dit alternatieve materiaal niet alleen uiterst praktisch is, maar ook nog eens ronduit fraai overkomt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *