Kunstgras onder je zwembad

Nu de dagen weer heerlijk warm zijn hebben velen van ons het zwembad weer opgezet. Dat klinkt heel makkelijk, maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een zwembad in je achtertuin neerzet. Zeker als je het zwembad op een gazon gaat zetten. 

Groene grasveld

Een groen grasveld is een echte uitdaging. Het gras ziet er bij de buren vaak groener uit. Vaak zijn we jaloers op het mooie grasveld van de buren. Een mooi groen grasveld maken is nog niet zo makkelijk. Het kost tijd en veel energie. Zo moet je zien te voorkomen dat er mos tussen je gras komt. Mos kan namelijk al snel je hele grasveld overwoekeren.

En als het je dan gelukt is om een prachtig gazon te maken wil je daar eigenlijk geen zwembad opzetten. We weten namelijk allemaal dat een zwembad, of iets anders wat voor een langere periode op je gazon staat, een bruine vlek kan veroorzaken. Dan zou al die energie voor niets zijn geweest. Want het herstellen van die bruine vlek kost je wederom veel tijd. 

Gelukkig is daar een goede oplossing voor: kunstgras laten leggen

Kunstgras

Kunstgras heeft namelijk heel veel voordelen. Kunstgras kost je ten eerste niet zoveel onderhoud als een echt gazon maar geeft wel dezelfde look en feel. Kunstgrassen zijn in de afgelopen jaren alleen maar mooier geworden en soms bijna niet van echt te onderscheiden. Bij de eerste kunstgrassen kon je nog zien dat het nep was. Daarbij waren we er toen nog niet aan gewend. We vonden het toch een beetje raar om nep gras in de tuin te leggen. In eerste instantie vonden we kunstgras iets voor sportvelden of openbare speelgelegenheden.

Door de jaren heen hebben we echter alle voordelen van kunstgras ontdekt en zien we dat het steeds vaker wordt toegepast. 

Het onderhouden van kunstgras is namelijk een stuk makkelijker dan een echt gazon. Verwijder regelmatig de takjes en blaadjes van je kunstgazon en bezem het gazon met een speciale kunstgras bezem. Kunstgras hoeft niet steeds ingezaaid te worden of bewerkt te worden met onkruidbestrijding. 

Je ziet ook dat veel mensen hun kunstgrasveld stofzuigen. En dat geeft je weer een voordeel bij het opzetten van je zwembad. Want kunstgras is een stuk schoner dan een gazon, waardoor je minder kans hebt op vuiligheid in je bad. Geef toe, er is niets vervelender dan grassprietjes in je schone zwembad. 

In tegenstelling tot een echt gazon wordt een kunstgras niet bruin als er voor lange tijd een zwembad op staat. Je moet bij het plaatsen wel rekening houden met het verdelen van de druk. En mocht je kunstgras iets ingezakt zijn dan kan je deze herstellen door hem te bezemen of een beetje zand tussen je kunstgras te vegen. Hierdoor gaan de sprieten weer ophoog. 

Kortom kunstgras biedt je niet alleen een schoon zwembad, het scheelt je ook tijd, waardoor je langer van dat zwembad en de zon kan genieten. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *