kleine slaapkamer

Handigheidje voor de kleine slaapkamer

De slaapkamers in Nederland zijn gemiddeld tussen de 12 en 18 m2 groot. Niet echt een grote ruimte. We dromen allemaal van die grote slaapkamer waar een super grote kledingkast in kan, een bureau en het liefst ook nog een gezellig zitje. Helaas zien we dat niet vaak in Nederland. We zullen het dus vaak moeten doen met een kleinere ruimte en daar in onze aankopen ook rekening mee moeten houden. Zo kan je in de gemiddelde Hollandse slaapkamer niet een hele grote kledingkast kwijt. Ga je een boxspring kopen ga dan niet voor de grootste maat, deze past dan niet in de kamer. Of nog erger, ik spreek uit ervaring, je hoofdbord past niet door het trapgat. 

En zo zijn er nog veel meer dingen waar je rekening mee kan houden als je een kleine slaapkamer gaan inrichten. 

Onze tips: 

 1. Voorbereiden

  Start met het maken van een plattegrond. Hier teken je grof de meubelstukken in die je wilt. Kijk hierbij goed naar de plaats van de deur en de ramen. En niet alleen naar de locatie, ook naar de wijze hoe ze opengaan. Maak meerdere versies van je toekomstige slaapkamer, op deze manier kan je kijken wat het beste past.
 2. Koop slimme meubelen

  De innovatie in de slaapkamer staat niet stil. De elektrische bedbodem is niet meer weg te denken in onze slaapkamers, maar er zijn nog veel meer uitvindingen die niet alleen handig zijn maar ook ruimte besparen. Een van de items die wij bedoelen is het voeteneind met ingebouwde tv. Gewoon van je bed tv kijken wordt zo nog makkelijker. Je hebt geen meubel nodig en je hoeft de tv ook niet aan de wand te hangen.


De hele dag netflixen wordt met een tv aan je voeteneind een stuk relaxter. Combineer dit bed met een elektrische bodem en je hebt je eigen paradijsje gecreëerd.

 1. Wees zuinig met de ruimte.

  Als je kamer niet al te groot is is het raadzaam deze niet vol te zetten met meubels. Zet alleen het hoognodige in je slaapkamer. Een kledingkast, een bed en nachtkastjes. Heb je geen ruimte voor een kledingkast, probeer deze dan in een andere kamer of eventueel op de gang te plaatsen. 

En benut niet alleen de meest logische plekken. De ruimte boven je bed kan je gebruiken om planken te plaatsen waar bijvoorbeeld je schoenen en tassen op kunnen.

 1. Maak gebruik van handige opbergmogelijkheden

  Soms moet je anders denken. Als je geen ruimte hebt moet je ruimte maken. Of beter gezegd, gebruik maken van ruimtes die je normaal over het hoofd ziet. Wat dacht je van deze handige boxspring die je heel veel opbergmogelijkheden biedt door zijn handige scharnierfunctie? We weten allemaal dat we onder het bed spullen kwijt kunnen, maar deze boxspring maakt het je gelijk een stuk eenvoudiger en je spullen zijn netjes uit het zicht opgeruimd .


 2. Maak er iets speciaals van

  Een kleine slaapkamer betekent niet dat je er geen aandacht aan moet geven. Veel mensen hebben nog het idee dat je met een paar witte muren en een simpel bed klaar bent. Maar juist met een kleine ruimte moet je je creativiteit laten gaan. Een kleine slaapkamer kan je makkelijk knus en gezellig maken. Daarbij, het is je slaapkamer dus ga lekker los met kleurtjes. 

Photo by Cole Keister on Unsplash

Met onze tips wordt het inrichten van een kleine slaapkamer een stuk leuker en gemakkelijker. Eigenlijk hebben we maar 1 regel: zorg er voor dat het niet te vol wordt. Een slaapkamer moet een ruimte zijn waar je tot rust komt. Dus wees creatief maar met mate. 

1e foto by Nienke Witteveen Fleuren on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *