Kleurrijke planten en bloemen krijgen toch een bestemming door BoxvolBloemen

BoxvolBloemen steekt de bloemen- en plantenkwekers een hart onder de riem

Als gevolg van het coronavirus is de internationale bloemen-en plantenhandel tot stilstand gekomen. Kwekers worden hierdoor snoeihard geraakt. In veel gevallen zijn zij zelfs genoodzaakt hun planten en bloemen te vernietigen, omdat de afzetmarkt door de strenge maatregelen in één keer is verdwenen. Met de komst van BoxvolBloemen is de tijd, liefde en aandacht die de hardwerkende kwekers in hun planten hebben gestopt echter niet voor niets geweest. Om de seizoensplanten toch een bestemming te geven, komen ze in één van de drie verrassingsboxen van BoxvolBloemen terecht: de BinnenBox, BuitenBox óf PlukBox. Consumenten kunnen deze boxen met een paar muisklikken bestellen, waarna ze gewoon thuis worden bezorgd of klaarstaan op één van de vier Pick Up Points. Op deze manier worden planten gespaard, krijgen kwekers een eerlijke prijs voor hun producten en worden consumenten voorzien van een sfeervol (buiten)interieur.  

Planten voor binnen, buiten én in de keuken 
Dat heel Nederland zoveel mogelijk binnen moet blijven, betekent niet dat de bloemetjes niet buitengezet mogen worden. Integendeel: juist nu men zoveel tijd doorbrengt in en om het huis, kan een ‘touch up’ van de woonkamer, tuin of balkon een goede investering zijn. BoxvolBloemen helpt niet alleen de consument aan een nieuw fleurig planteninterieur, maar ook de kwekers in tijden van crisis. Shay Danon- van Overvest, mede-oprichter van BoxvolBloemen vertelt: “Op het moment dat ik orchideeën in de shredder zag verdwijnen, wist ik dat er iets moest gebeuren. Er moest een oplossing zijn om deze planten een bestemming te geven! Samen met Leendert, die van huis uit al in de internationale bloemen- en plantensector zit en dus een groot netwerk heeft, bedachten we een nieuw verkoopplatform om kwekers en planten te helpen in deze crisis. Via dit platform willen we de markt verbreden”. Met de verschillende boxen van BoxvolBloemen heeft de consument de keuze om zijn (buiten)interieur op te fleuren. De BinnenBox zit tot de nok toe vol met hippe kamerplanten en planten met vrolijke bloemen, terwijl de BuitenBox zorgvuldig wordt gevuld met planten voor in de tuin of het balkon. En wie altijd al een moestuin wilde en daar nu de tijd voor vindt, kan aan de slag met de Plukbox, gevuld met groente-, fruit- en kruidenplanten. 

Over BoxvolBloemen  
BoxvolBloemen is een initiatief van Shay Danon-van Overvest en Leendert van Zanten en is vanuit een maatschappelijk oogpunt opgericht. In deze tijd van crisis is de internationale bloemen- en plantenhandel immers hard geraakt. De internationale afzetmarkt is voor een groot deel verdwenen en bloemen en planten hebben daardoor ook niet langer een bestemming. Om de sierteeltsector te steunen met dit nieuwe initiatief, is BoxvolBloemen in het leven geroepen. Via de website kunnen er drie verschillende verrassingsboxen besteld worden, waardoor de planten de juiste eindbestemming krijgen. BoxvolBloemen biedt de kwekers een eerlijke prijs voor hun planten en geeft hen daarmee een steuntje in de rug. De boxen kunnen eenvoudig besteld worden via www.boxvolbloemen.nl.  

Overige informatie: 
BoxvolBloemen 
www.boxvolbloemen.nl |thuisbezorgd of op te halen bij een Pick Up Point in Amsterdam, Rotterdam, Naaldwijk en IJzendoorn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *