Klaar voor de feestdagen

Veel mensen hebben last van voorjaarskriebels. Dan moet het hele huis worden schoongemaakt. Deze kriebels ontstaan vaak nadat de kerstboom de deur is uitgegaan. Men wil weer schoon in het nieuwe jaar starten.

Nu heb ik niet alleen last van voorjaarskriebels maar ook van decemberkriebels.

Decemberschoonmaak

Ik heb redelijk veel kerstspullen. Om al deze spullen leuk neer te zetten moet ik bestaande woonaccessoires een ander plekje geven of tijdelijk even uit mijn interieur halen. Er ontstaan dan lege plekken, lege plekken met stof. Dus voordat ik mijn kerstboom en kerstspullen neerzet start ik al met een kleine voorjaarsschoonmaak.

De grootste stofplek is toch meestal de plek waar ik de boom neer wil zetten. Die komt op een plek waar normaal een tafeltjes staat. Zo’n tafeltje welke je normaal niet vaak verschuift en waarachter dus in de loop der tijd een en ander verzameld ligt. Snoeppapiertjes, plantenbladeren maar ook veel stof.

Nu heb ik een nieuwe stofzuiger op mijn verlanglijstje staan. Ik moet hoognodig een nieuwe stofzuiger kopen. De mijne heb ik begin dit jaar gekocht. Een stofzuiger van een onbekend merk. Op zich niets mis mee maar ik merk echt dat hij minder zuigkracht heeft dan een stofzuiger van Miele, Bosch of Philips. En met een langharige kat is een goede sterke stofzuiger echt een must.

Boom neerzetten

Een dezer dagen ga ik aan de slag met mijn feestdagenschoonmaak. Ruimte maken voor een kerstboom. Voor het eerst in mijn nieuwe huis dus ik moet nog even kijken hoe en waar ik alles ga neerzetten. Super leuk want dit jaar wordt het dus echt anders. Niet alleen de keuze aan kleur (heb 2 kleurensets) maar ook de keuze in het stylen. Laat maar komen die boom.

 

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *