Kinderkunstwerken op een bijzondere manier bewaren

Het schooljaar zit er weer op. Weer een jaar voorbij. Wat ging de tijd snel. Je kind is weer een jaar gegroeid en start volgend jaar in een nieuwe klas. Misschien wel op een nieuwe school.

De schooljaren gaan hard en het is daarom belangrijk om de herinneringen goed vast te leggen. Welke ouders hebben er nu niet een lade of box vol schoolfoto’s en knutselwerkjes van de kinderen? Toch zijn er nog veel meer leuke manieren om die knutselwerkjes te bewaren. 

Kunstzinnige kinderen

Of je kindje nu 4 is en met een kunstwerk thuis komt, of dat je kind 16 is en met een kunstwerk thuis komt. Als ouder ben je trots op wat je kinderen maken. Zo hadden wij gisteren de diploma uitreiking van onze oudste en ook daar werden nog trots alle kunstwerken van handvaardigheid en tekenen getoond. En zeker deze wil je toch een mooi plekje geven. Daarop is te zien hoe je kind zich al die jaren ontwikkelt heeft. 

Groots uitpakken

Wil je het groots aanpakken, maak dan een goede foto van het kunstwerk of de tekening en laat deze op canvas afdrukken. Een foto op canvas gaat lang mee en kan je combineren met andere lijsten aan de wand. Zeker als het gaat om een tekening die is gemaakt met materiaal wat met de jaren verweerd, denk aan krijt, dan is het verstandig om het kunstwerk om te zetten in een goede foto en een mooie print, waarmee je alle kanten op kan. 

Je kan er ook voor kiezen om een foto op poster af te laten drukken. Deze poster kan je dan zo ophangen maar je kan er ook een mooie lijst omheen plaatsen. Wil je echt groots, dan kan je er zelfs nog voor kiezen om er fotobehang van te laten maken. Erg leuk om deze bijvoorbeeld in een hal of toilet te gebruiken. 

Kunst in een lijstje

Als je het iets bescheidener wil aanpakken dan kun je het kunstwerk in een lijst doen. Hiermee kan je creatieve wand maken. Creëer je eigen galerie, maar dan met de kunstwerken van je kind. 

Wil je werken met een “wisselcollectie” dan kan je deze leuke clipboards maken en aan de muur hangen:

Foto van Joyce McCown on Unsplash

Je kan ook een ijzeren draad aan de muur monteren waarop je met knijpers de tekeningen laat zien, of een metalen U profiel op de wand lijmen en daar de lijsten op zetten.

Als je kind mooie handvaardigheid knutsels heeft gemaakt kan je deze tentoonstellen onder een stolp of in een mooi houten kistje met glas.  Ook hier is het verstandig om alvast een foto van het kunstwerk te maken. Mocht er iets stuk gaan dan heb je het in ieder geval al vastgelegd. 

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om de kunstwerken van je kinderen te bewaren en te laten zien aan de rest van de werk. Wie weet heb jij nu in huis wel een kunstwerk van de toekomstige Rembrandt of Salvador Dali. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *