functionele wandbekleding

Kies voor een smaakvolle en functionele wandbekleding 

Wandbekleding wordt tegenwoordig in verschillende varianten aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor traditioneel behang op de wand, laat de wand stucen of verf deze. Een andere vorm van wandbekleding is het gebruik van houten schrootjes of panelen tegen de muur. Het hout geeft ruimtes een warme uitstraling en valt daarnaast goed te combineren met een breed scala aan interieurstijlen. Voor welk type wandbekleding kies jij? In dit artikel vind je de laatste trends op het gebied van een smaakvolle en functionele wandbekleding voor in huis. 

Gebruik akoestische panelen op de wand

Reeds las je al, dat houten panelen een warme look aan ruimtes geven. Deze akoestische panelen zijn echter niet alleen bijzonder smaakvol; ze hebben ook een functionele bijdrage. De panelen absorberen het geluid in de ruimte, waardoor je elkaar goed blijft verstaan en mensen in andere ruimtes minder snel last van je zullen hebben. De akoestische panelen worden tegenwoordig niet alleen in woningen gebruikt, maar bijvoorbeeld ook in kantoorpanden. Hier helpen de panelen te voorkomen dat collega’s hun werk niet kunnen doen, als anderen een gesprek voeren in een open ruimte. Tegenwoordig wordt in kantoorpanden vrijwel standaard gewerkt met flexplekken. De tijd van kleine kamers in een kantoorpand lijkt hiermee voorbij te zijn. 

Kies voor een passend behang op de muur 

Nog altijd behoort behang tot de populairste soorten wandbekleding. Mocht er oud behang op de wand zitten, dan wordt aangeraden dit te verwijderen voordat er een nieuwe laag behang wordt aangebracht. Je kunt behang, in het geval van bijvoorbeeld renovliesbehang, goed schilderen na het aanbrengen hiervan. Renovliesbehang biedt ten opzichte van het stucen van wanden het voordeel, dat de kans op scheuren in de naden van de wanden kleiner is. Zeker bij nieuwbouwwoningen kunnen dergelijke scheuren ontstaan in een muur die kortgeleden van stucwerk voorzien is. Kies je voor de akoestische panelen die eerder genoemd werden, dan is de kans op zichtbare scheuren nog kleiner. 

Panelen met tegels op de wand plakken 

Een derde optie is het gebruik van panelen met tegels. Het voordeel van deze panelen zit in het feit, dat je in een korte tijd een wand van tegels kunt voorzien. Daarbij hoef je geen tegelzetter te zijn om een strakke wand te kunnen creëren. Zelf een wand betegelen kan best ingewikkeld zijn; hoe voorkom je dat de tegels op ongelijke afstand van elkaar of scheef op de wand worden geplakt? Het gebruik van deze panelen vormt de oplossing. De panelen worden in verschillende stijlen aangeboden. Kies voor een lichte kleur tegels in het toilet en bijvoorbeeld een mooie donkergrijze of zwarte tegel op de wand van de keuken. Vuil zal hierdoor minder snel zichtbaar zijn. Daarbij past dergelijk tegelwerk goed bij het zwarte, stenen aanrechtblad wat tegenwoordig vaak gebruikt wordt in keukens. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *