Kies voor een snelle make-over van je interieur 

Je interieur vernieuwen hoeft geen duizenden euro’s te kosten! Laat je meubels staan en kies voor het laten spuiten van specifieke elementen door een interieurspuiterij. Denk bijvoorbeeld aan het laten spuiten van de radiatoren, het laten spuiten van de deuren binnen je woning, of de frontjes van de keukenkasten. Met een dergelijke simpele aanpassing lijkt het interieur als nieuw. Zou je voor het vervangen van een groot deel van het meubilair kiezen, dan lopen de kosten van zo’n renovatie al snel fors op. Daar komt bij dat het vervangen van meubels bepaald niet duurzaam is. 

Tip: meubels waarvan de bekleding versleten is, zou je opnieuw kunnen laten stofferen. Het is vergelijkbaar met het laten spuiten van de verwarmingsbuizen of bijvoorbeeld keukenkastjes. Het stofferen van een meubel is interessant, wanneer de bank of fauteuil je nog voldoende comfort biedt. 

Opnieuw laten spuiten van meubels bij een spuiterij 
De keuze voor de hulp van een interieurspuiterij biedt je verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het laten spuiten van het interieur veel sneller verloopt dan het opnieuw verven hiervan. Daarbij wordt de lak vaak egaler op het interieur aangebracht bij het spuiten van een meubel, dan wanneer je het meubel zelf zou schilderen. Denk aan het risico op druipers, of bijvoorbeeld aan het feit dat verf mogelijk niet goed hecht aan de verwarmingselementen. Bij het laten spuiten ervan heb je daar geen last van. 

Gebruik van kwalitatief hoogwaardige lak 
Wanneer je voor de hulp van een betrouwbare, ervaren interieurspuiterij kiest ben je ervan verzekerd dat men gebruik maakt van kwalitatief hoogwaardige lak. Dit is wenselijk, om te voorkomen dat opnieuw gespoten meubels al snel krassen of andere beschadigingen bevatten. Over het algemeen kan een meubel in iedere gewenste RAL-kleur gespoten worden. 

Herstel van beschadigde meubels 
Het opnieuw spuiten van meubels in huis is niet alleen interessant wanneer je uitgekeken bent op de huidige interieurstijl in huis. Mogelijk overweeg je van een modern en strak interieur over te stappen op een landelijke, industriële stijl. Kies ook voor het spuiten van meubels, wanneer de deur of bijvoorbeeld radiator licht beschadigd is geraakt. Kleine krassen en deukjes kunnen bij het spuiten van een meubel vaak nog hersteld worden. Dit helpt te voorkomen dat je jezelf dagelijks irriteert aan deze beschadigingen en tegelijkertijd dat het meubel direct vervangen moet worden. Zoals eerder genoemd is dat laatste bepaald geen duurzame optie. 

Foto van Beazy op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *