online abonnementen

Tips voor het afsluiten van online abonnementen

Tegenwoordig hebben mensen steeds meer online abonnementen. Deze online abonnementen zijn natuurlijk erg gemakkelijk en fijn. Rustig een filmpje kijken op de bank, jouw muziek luisteren, of juist prachtige verhalen op jouw e-book lezen. Online abonnementen zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Toch zijn er een hoop tips voor het besparen op jouw online abonnementen. Benieuwd naar de tips? Lees dan gerust verder!

Opruimen

Alle abonnementen bij elkaar opgeteld kosten vaak nog aardig wat geld. Als jij alle abonnementen die jij hebt veelvuldig gebruikt is dat fijn. Toch zijn er vaak abonnementen die jij niet meer gebruikt. Door deze op te zeggen kun jij gemakkelijk enkele tientallen euro’s per maand besparen. Kijk bijvoorbeeld naar apps met eenzelfde doel. Heb jij nou drie betaalde abonnementen om muziek op te luisteren? Dan kun jij er voor kiezen om dit vanaf nu met nog maar een app te doen. 

Wissel abonnementen af!

Steeds meer streaming platforms ‘ploppen’ uit de grond. Daar is niks mis mee natuurlijk, maar het kan heel verleidelijk zijn om meerdere abonnementen af te sluiten. Door af en toe te switchen tussen bijvoorbeeld Netflix, Videoland en Disney Plus in plaats van alle abonnementen tegelijk af te sluiten, kun jij veel geld besparen. Gebruik bijvoorbeeld eerst Netflix twee maand en maak daarna twee maand gebruik van Disney Plus. Zo bespaar jij niet alleen geld, ook heb jij elke twee maand een nieuw aanbod om uit te kiezen!

Kies voor een jaarabonnement 

Dit is helaas niet mogelijk voor alle online abonnementen, maar dit kan je wel veel geld besparen. Ben jij er zeker van dat jij een bepaald abonnement zeker een jaar gebruikt? Dan kan het lonen om te kijken of er een jaarabonnement afgesloten kan worden. Vaak krijg je dan korting. Dit kan in een jaar tijd al gemakkelijk enkele euro’s tot een paar tientjes besparen. 

Gebruik een creditcard

Ondertussen kun jij bij steeds meer online streaming platformen betalen met een creditcard. Dit is niet alleen gemakkelijk, maar ook nog eens slim. Door te betalen met een creditcard weet jij zeker dat de betalingen worden geregeld. Heb jij een abonnement stopgezet, maar schrijft deze dienst toch nog geld af van jouw rekening? Dan kun jij dit geld terug krijgen als jij met een creditcard hebt betaald. Let wel op dat je in dit geval aan de voorwaarden moet voldoen. 

Foto van Mahrous Houses op Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *