Drie inspiratie tips voor het verbouwen van de zolder

Een zolder hoeft niet alleen maar een opslagruimte te zijn. Het is een mooie ruimte in een woning, die je nuttig kunt gebruiken. We geven drie inspirerende manieren waarop je een zolder kunt inrichten.

Mancave

Al is in dit geval ‘man attic’ een betere omschrijving. Het is de plek waar mannen zich even terug kunnen trekken in een omgeving waar zij zich helemaal op hun gemak voelen. De zolder verbouwen tot mancave is de wens van iedere man. Richt hem helemaal in naar jouw smaak en maak het tot een ruimte waar jouw hobby’s en voorkeuren goed tot uiting komen. Houd je van muziek? Plaats een goede muziekinstallatie, of hang instrumenten en ingelijste platen aan de muur. Ben je een natuurliefhebber? Zet vitrinekasten neer waar je natuurvondsten in tentoon stelt, bevestig planken aan de muur voor natuurboeken of zet terrariums neer waar je reptielen houdt. Ontvang je graag vrienden? Dan zijn een pooltafel en een bar onmisbaar! Let er wel op dat de zoldervloer stevig genoeg is om het gewicht van bijvoorbeeld de relatief zware pooltafel te kunnen dragen.

Kinderkamer

Is er een kleine op komst of is je baby de babykamer ontgroeid en heb je een grotere ruimte nodig? Verbouw de zolder tot kinderkamer! Zorg voor voldoende licht en ventilatie door dakramen te installeren, en richt de kamer in op de groei van je kindje.

Heb je geen idee waar je moet beginnen met inrichten? Maak dan een moodboard en verzamel kinderkamer ideeën zodat je een goede keuze kunt maken uit alle mogelijkheden voor een kamer die helemaal bij je kind past.

Logeerkamer

Heb je vaak logés over de vloer en wil je iets beters bieden dan de bank in de woonkamer of een opklapbed in de gang? Verbouw de zolderkamer dan tot een logeerkamer! Ook hierbij is lucht en licht belangrijk, net zoals het weren van hinderlijk licht in de nacht of op warme dagen. Dakramen met goede raamdecoratie zijn dus een must. Daarnaast is een goed bed belangrijk, net zoals kastruimte waar de logés hun spullen in op kunnen ruimen. Een eigen toilet is ideaal, maar niet altijd realistisch op een zolder.

Verder richt je de kamer in met een neutrale, tijdloze stijl, zodat iedereen zich er welkom en en ontspannen voelt.

Foto door Pavel Danilyuk

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *