Ga je binnenkort verbouwen? Zo voer je bouwafval correct af

Als je de afgelopen jaren weinig tot niets aan jouw woning gedaan hebt, ben je mogelijk van plan om binnenkort te verbouwen. Bij een verbouwing komt vaak behoorlijk wat afval vrij. Het is belangrijk dat je dit op de juiste manier afvoert. Veel mensen hebben alleen geen idee hoe zij dit aanpakken. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je in deze tekst namelijk hoe je bouwafval correct afvoert.

Huur een container
Omdat er over het algemeen veel afval vrijkomt bij een verbouwing, kun je het beste een container huren bij een verhuurbedrijf. Dit bedrijf levert de afvalcontainer op de afgesproken datum bij jou af. Weet je al wanneer je begint met de verbouwing? Zorg er dan voor dat er vanaf het begin een container staat. Op deze manier kun je direct alle bouwafval in de container dumpen. Je huurt een afvalcontainer altijd voor een bepaalde periode. Wanneer de huurperiode verlopen is, komt het bedrijf de container weer ophalen. Als de container eerder vol zit, kun je het verhuurbedrijf vragen of zij de container tussentijds kunnen legen.

Kijk goed wat de beste afvalcontainer is voor jouw verbouwing
Er zijn tegenwoordig behoorlijk wat bedrijven die afvalcontainers verhuren. Hierdoor denk je mogelijk dat het makkelijk is om zo’n container te vinden. Uit ervaring weten wij dat veel mensen hiermee worstelen. Dit komt vooral doordat er verschillende soorten afvalcontainers zijn. Sommige mensen kiezen lukraak een container uit, maar dit is niet verstandig. Verhuurbedrijven stellen namelijk strenge eisen over welk afval wel en niet in de container mag. Reden genoeg om goed na te denken welk container je het beste kunt huren.

Voor een verbouwing kun je het beste een bouwafval container huren. Waarom? Omdat je hier diverse afvalsoorten in mag storten. Zo’n container is onder meer geschikt voor grofvuil (huisraad), bouw- en sloopafval, steenachtige materialen, papier, plastic en hout. Daarnaast mag je maximaal 10% isolatiemateriaal en gips/gasbeton en maximaal 15% vloerbedekking, vinyl, zeil en pvc in zo’n container storten. Ben je van plan een uitbouw te realiseren? Dan moet je mogelijk ook zand afvoeren. In dat geval raden wij je aan om – naast een bouwafval container – ook een container voor grond te huren.

Denk na over de inhoud van een container
Weet je inmiddels wat de beste container is om bouwafval correct af te voeren? Dan ben je er nog niet. Afvalcontainers zijn er namelijk in verschillende maten. Je kunt onder meer een container van 3, 4, 6 of 10 m3 huren. Dergelijke containers zijn uitermate geschikt voor kleine verbouwingen in of rondom huis. Wil je het groots aanpakken? Dan verwacht je mogelijk een grotere container nodig te hebben. Gelukkig kun je ook een afvalcontainer van 15, 30 of 40 m3 huren. Om de juiste maat te bepalen, raden wij je aan in te schatten hoeveel afval je straks hebt. Twijfel je? Kies dan liever voor een grotere container. Zodoende voorkom je dat je later nog een extra container moet huren.

Foto door Monica Silvestre via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *