kerstster

Kerstster, de fonkelende winterbloeier

De Kerstster mag zich, hoe passend, de Woonplant van de Maand november noemen.

In deze maand mag je jouw woonkamer langzaam weer omtoveren tot een waar Kerstfeest. Daar mag deze traditionele winterbloeier natuurlijk niet bij ontbreken.

Eyecatcher!

Het meest opvallend aan de Kerstster, ook bekend als Poinsettia, zijn natuurlijk haar gekleurde schutbladeren. Natuurlijk heet het niet voor niets een Kerstster, de vorm van deze plant zegt genoeg. De meest bekende kleur is helderrood, wat goed matcht met al je overige Kerst accessoires. Heb je nog niet zo’n zin in de Kerst gekte? De zalmroze of roomwitte variant passend perfect in elk interieur. Zo kun je de laatste maanden de Kerstster een mooi plekje in je woonkamer geven, zonder dat het zal gaan vervelen. Iedereen kent de cadeau stress die bij deze maanden hoort. Laat de Kerstster nou een cadeau zijn die het altijd goed doet. Een eyecatcher voor in elke woonkamer.

Kerstster als struik

Kun je je het voorstellen? Een struik van drie tot vier meter hoog vol met Kerststerren? Het bestaat! Wel een stukje hier vandaan, je vindt deze struik namelijk in het wild in Mexico en Midden-Amerika. De Poinsettia is dan ook vernoemd naar de Amerikaanse ambassadeur in Mexico, Joel Poinsett, die de plant in het begin van de 19e eeuw introduceerde in de Verenigde Staten. De plant bloeit buiten van november tot februari en in de zomer is de struik kaal. Konden wij deze struik maar planten in onze tuin.

 kerstster

Liefde voor de Kerstster

Een betere vertaling van de Latijnse benaming voor deze plant kan niemand bedenken. ‘Pulcherrima’ (Kerstster) betekent  ‘de schoonste’. Door het uiterlijk kost het niet veel moeite deze plant de nodige liefde te geven. Met een plekje in het licht laat je al een goede indruk achter. Geef de Kerstster regelmatig water, dan krijg je de liefde zeker terug. Als verwennerij kun je iedere twee weken een beetje plantenvoeding geven. In de stengel wordt het nodige plantensap opgeslagen. Ben je iets minder zorgzaam geweest en breekt er een stengel af, was het sap dan van je handen. Overall; van mooie planten kun je je extra happy voelen. Extra liefde voor de Kerstster kan dus hoe dan ook geen kwaad.

Voor meer informatie zie:

www.mooiwatplantendoen.nl

Facebook: mooiwatplantendoen

Twitter: @watplantendoen

Mooiwatplantendoen.nl

Mooiwatplantendoen.nl is een initiatief van Bloemenbureau Holland en laat consumenten ervaren dat je je lekkerder voelt met planten om je heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *