Kerstcactus

Kerstcactus Woonplant van de Maand november

In November staat de Kerstcactus, ook bekend als Lidcactus, centraal als Woonplant van de Maand november. Een unieke plant, want de Kerstcactus grijpt juist kou én de donkere dagen aan om flink te bloeien.

Geschakelde vingerkootjes
De Kerstcactus valt onder de familie van vetplanten en kenmerkt zich door zijn platte bladeren die als geschakelde vingerkootjes elkaar opvolgen. Daarnaast geeft een bloeiende Kerstcactus bloemen in onder andere rood, wit en paars. Een sprankelende bloeier die jou rond Kerst laat genieten van zijn kleuren.
Kerstcactus

Beperkt water, beperkt licht
Jouw Kerstcactus prefereert een koele plek; niet warmer dan 20°C. Daarnaast wil de plant als-ie bloeit één keer per week water en kan hij door goede verzorging wel 20 tot 30 jaar oud worden. Eén bloemetje bloeit zo’n zeven dagen en als het uitgebloeid is het slim om deze weg te halen, zodat je plaats maakt voor nieuwe knoppen. Net als mensen houdt ook de Kerstcactus van vakantie. In augustus of september doe je er goed aan de plant even helemaal geen aandacht te geven. Zet hem weg op een donkere plek en algehele droogte is het devies.

Kerstcactus

De boom in
In het wild is de Kerstcactus een exotische jongen die voornamelijk in Brazilië voorkomt. Hier groeit hij in het regenwoud, zoals veel woonplanten, op bomen. Planten die groeien op een boom noemen we een epifyt.
Voor meer informatie zie:

W. mooiwatplantendoen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *