Kroonluchter interieur

Geef je interieur een booster!

We hechten steeds meer waarde aan een goed interieur, maar wat maakt een interieur nou goed? Dit verschilt vrijwel per persoon. Er is geen concreet antwoord beschikbaar, omdat we over meningen van anderen hebben. Wel kunnen we daaromtrent rekening houden met de laatste trends. In dit artikel zullen wij enkele tips geven voor twee soorten interieur: de moderne en klassieke interieur. Veel leesplezier!

Het klassieke interieur

Een klassiek interieur bevat voornamelijk oudere spullen. Denk hierbij aan een oude kast, oude lamp, een oud tapijt, specifieke verlichting e.d. It’s all up to you!

Klassieke interieurs hebben vaak een luxe uitstraling, zoals velours, satijn of zijde. De combinatie van het materiaalsoort wordt ook gecombineerd met elkaar. We zien steeds vaker een combinatie van een satijnen gordijn in combinatie met een leren, barokke stoel. Kortom, er zijn genoeg combinaties beschikbaar!

De vraag is nu natuurlijk: hoe kan je onderscheiden ten opzichte van andere interieur liefhebbers? Je interieur zo uniek mogelijk houden is de juiste manier om je te onderscheiden ten opzichte van anderen.

Een Venetiaanse kroonluchter als booster!

De verlichting bij het interieur wordt vaak genoeg onderschat. Echter, kun je met de juiste verlichting een bepaald ambiance creëren. In het vorige kopje hadden we voornamelijk over een klassieke interieur en hier zou een klassieker goed van pas komen, namelijk een Venetiaanse kroonluchter!

Een Venetiaanse kroonluchter kent ook zowel moderne als klassieke kant, maar in dit artikel komt de antieke variant van pas. De klassieke Venetiaanse lampen zijn vaak geheel van kristal, waarbij de nodige gouden of gekleurde details. De vaak organische, vloeiend, maar golvende vormen zorgen voor een natuurlijke look. Dit versterkt de elegantie van deze lampen.

Het moderne interieur

Een modern interieur in vergelijking tot het klassieke interieur heeft een moderne look. De meest belangrijke/onmisbare items in een modern interieur zijn toch wel opvallende verlichting, een strakke salontafel, een handig bijzettafeltje of een comfortabele maar strakke lounge bak. Bij het verlichting deel komen we straks nog op terug!

Een vide lamp als booster!

De verlichting bij het interieur is – zoals beschreven- een van de belangrijkste onderdelen van het interieur.  Een vide lamp is dé booster van je moderne interieur!

Videlampen zijn interessante, luxe, opvallende en verrassende lampen die grote lege ruimtes op een mooie manier kunnen uitlichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een trapgat, vide of zaal. Normale verlichting komt in dergelijke ruimtes vaak niet goed tot zijn recht, aangezien deze lampen in de meeste gevallen voorzien zijn van een kort ophangsnoer (+/- 2,5 tot 3 m).

Waarom kies je voor een kroonluchter?

Ongeveer duizend jaar geleden kon alleen de elite een kroonluchter aanschaffen. Niet iedereen had verlichting in huis. Een kroonluchter zie je ook niet zo vaak in iemand zijn huis. De kroonluchter is voornamelijk in openbare ruimten, zoals een kerk, theater en andere zalen zichtbaar. Je kunt hierdoor jezelf flink onderscheiden ten opzichte van de rest met zowel een klassieke als moderne kroonluchter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.