Juiste moment om voor je droomhuis te gaan

Woon jij al in je droomhuis? Ben je zo gelukkig in je huis dat je verhuisplannen (voorlopig) in de koelkast staan? Ik sinds kort wel. Wij wonen in een heerlijke woning. Een huis dat past bij ons gezin en past bij onze leefstijl. Wij wonen hier met zijn zessen. Ons vorige huis had wel een grote zolder maar deze konden we niet praktisch inrichten. De oudste 2 moesten dan door de slaapkamers van de jongste. De 4 kinderen hebben nu ieder een eigen kamer. Iedereen heeft zijn eigen plekje. We wonen hier nu 2 jaar en zijn nog bezig met de laatste verbouwingen. Persoonlijk vind ik namelijk dat als je al even in het huis woont, je beter kan zien en ervaren hoe je het huis het beste aan kan passen aan jou en je gezin. Recent hebben we de tuin en keuken aangepakt. De enige ruimte die we nu nog moeten verbouwen is de zolder. 


Toen we 2 jaar geleden dit huis kochten hadden we geluk dat de rente laag stond. Dit gaf ons de mogelijkheid om tegen lage kosten dit huis te kopen en gaf ons tevens de mogelijkheid om het huis helemaal naar ons zin te maken. De actuele hypotheekrente staat ook nu weer heel erg laag. Het coronavirus heeft bijna geen effect op de woningmarkt gehad. Althans geen negatief effect. Want juist in deze afgelopen periode zijn het aantal bezichtigingen per woning toegenomen. Ook werden er niet eerder zoveel woningen boven de verkoopprijs verkocht als het afgelopen half jaar. Kortom, de woningmarkt bloeit nog steeds. Het enige wat veranderd is is de aanvraag. Hypotheekverstrekkers vragen wel meer naar de stabiliteit van je inkomen. Maar ondanks dat is dit echt een goed moment om te kijken naar de mogelijkheden. 

Verhuizen of verbouwen?

Een nieuwe hypotheek hoef je niet per se voor een nieuwe woning te gebruiken. Dit is dus ook voor jou hét moment om te gaan kijken of je huidige woning nog bij je past, of dat je juist dingen aan je woning kan laten verbouwen om je huis aan te passen aan je wensen. Heb je nog genoeg ruimte? Is dit de plek waar je oud wilt worden, maar vereist dat de nodige aanpassingen? Kan je je huis nog meer verduurzamen? Kortom, neem je huidige woning eens onder de loep, want dit is namelijk hét moment om je hypotheekrente eens te controleren. Met de huidige rente tarieven is het namelijk erg aantrekkelijk om je hypotheek over te sluiten en zo eindelijk die dakkapel te plaatsen. Zo kan je je zolder vergroten en de perfecte thuiswerkplek maken. Of je kan zonnepanelen aanschaffen, en muren en vloeren isoleren. Want de huidige stand van zaken biedt veel ruimte voor onder andere het verduurzamen van je huis. 

Maak dus gebruik van de crisis om jouw droomhuis te realiseren. Dit is het moment, of je nu wilt verhuizen of gaat verbouwen!

Bron foto: https://www.pexels.com/nl-nl/@energepic-com-27411

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *