duurzaam kunstgras

Duurzaam kunstgras

Ben jij bezig met duurzamer leven? Een duurzaam leven begint bij jezelf en de keuzes die je maakt. Wil jij een duurzame tuin creëren? Dan kan dat met kunstgras. In dit artikel lees je waarom kunstgras kopen een duurzame optie is voor vele huishoudens.

Gaat jarenlang mee
Het grootste voordeel van kunstgras is dat deze grassoort jarenlang meegaat. Je hoeft maar één keer te investeren in zoden kunstgras en maar een keer laten leggen. Vervolgens geniet je jarenlang van een prachtige tuin met een groen gazon. Wist je dat kunstgras veelal minstens 10 jaar meegaan? Dit betekent dat je maar liefst 10 jaar niet hoeft om te kijken naar jouw gazon.

Geen apparatuur
Wanneer je een groot gazon hebt, kan dit veel tijd en energie kosten om dit bij te houden. In de warme zomermaanden moet er zeker eens per week het gras worden gemaaid. Hier heb je een grasmaaier voor nodig. Wanneer je kiest voor gemak, heb je natuurlijk een elektrische grasmaaier. Wanneer je echter geen gazon hebt van echt gras, maar van een kunstmatig alternatief, hoef je nooit meer gras te maaien. Hierdoor bespaar je niet alleen een hoop tijd en frustratie, ook bespaar je enorm op de energiekosten. Wanneer je deze kosten doortrekt over alle jaren dat je niet hoeft gras te maaien, bespaar je dus veel energie en energiekosten.

Water
In Nederland valt de waterschaarste gelukkig enorm mee. Maar dat betekent niet dat je beter kunt kiezen om weinig water te verspillen. Door zorgvuldig om te gaan met jouw water, kies je voor een duurzamer leven. Kunstgras kan daar behoorlijk bij helpen. In de zomermaanden moet je jouw tuin van heel wat water voorzien, om alles groen te houden en te laten groeien. Bespaar water door te kiezen voor een alternatief gazon van kunstgras. Deze hoeft niet gesproeid te worden en hier hoef je geen water aan te verspillen. Zo ga je duurzaam om met jouw water.

Duurzaam materiaal
Vandaag de dag zijn er enorm veel verschillende producenten van kunstgras. Het is daarom ook mogelijk om allerlei verschillende soorten, kleuren en maten deze grassoort aan te schaffen. Vele producenten focussen juist op materiaal dat lang meegaat, maar er zijn ook producenten die juist op duurzaamheid hameren. Deze kunstmatige graszoden gaan dan niet alleen lang mee, maar zijn ook nog goed af te breken of geproduceerd van duurzame materialen. Jij maakt met jouw aankoop zelf de keuze of het duurzaam is!

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor een gezonde toekomst. Duurzaamheid is goed door te trekken naar verschillende facetten in het leven en de producten die je aanschaft. Wil je een groene tuin, zonder al te veel onderhoud? Dan is kunstgras een bijzonder duurzame optie. Je bespaart water en energie. Ook heb je de keuze om voor een duurzame grassoort te kiezen. Jij als klant bepaalt zelf hoe duurzaam jouw aankoop is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *