beesten

Houd beesten buiten de deur

We zijn dol op de zomer. Lekker buiten zitten, warm weer, vakantie, bbq-en en nog veel meer. Er is echter ook 1 groot nadeel aan de zomer: beesten in huis. Gelukkig heeft Horrentotaal hier goede oplossingen voor.

Horren ramen

Toen wij dit huis kochten hadden we eigenlijk heel veel geluk. Voor alle ramen zat al een hor. En bij de aankoop van onze dakkapellen hebben we ook meteen horren in de ramen laten plaatsen. Als deze er niet in hadden gezeten hadden we deze zeker snel aangeschaft.

Wij wonen vlakbij weilanden. Daarvoor zit een sloot dus we hebben al snel last van muggen. Nu hebben we 2 kinderen die daar best heftig op reageren dus we moeten zeker de muggen buiten de deur zien te houden.

Er zijn verschillende manieren om muggen en ander beesten buiten de deur te houden. Wij hebben overal inzethorren. Als we de horren gaan vervangen ga ik voor rolhorren. Inzethorren hebben namelijk 1 nadeel. Als de glazenwasser komt moeten alle inzethorren uit de ramen worden gehaald. En omdat ze zo goed vastgeklikt zitten moet je oppassen dat je je niet bezeerd. Voordeel is wel dat ik inzethorren steviger dan rolhorren vind. Een rolhor doe je toch vaak open en dicht wat soms ten kosten van de stevigheid kan gaan. Gelukkig gaan zowel inzet – als rolhorren erg lang mee. Die van ons zijn er door de vorige eigenaar 10 jaar geleden ingezet. Bij 1 raam moeten we nu het gaas vervangen. Daar zit nu een kleine beschadiging in waardoor de muggen alsnog binnen kunnen komen.

De keuze voor een inzet – of rolhor heeft ook te maken met de wijze waarop je raam draait. Bij een naar binnendraaiend raam kies je voor een inzethor. Bij een naar buitendraaiend raam kies je voor een rolhor.

Hordeur

Zoals al aangegeven hebben alle ramen in ons huis een hor. Er is nog 1 manier hoe muggen, en momenteel vooral vliegen, bij ons binnen kunnen komen. Dat is door de achterdeur. Een hor voor een achterdeur vind ik toch altijd een enorm uitzoek gedoe. Een vliegengordijn vind ik eigenlijk niet mooi. Een hor zit beter, deze is passend waardoor hij veel meer beesten buiten houdt dan een vliegengordijn. De hordeur van Horrentotaal bestel je op maat en monteer jezelf. Op de website is te lezen dat dit makkelijk te doen is. Voordeel van deze hordeur is dat hij geschikt is voor elke deur. Je kan zelfs voor dubbele deuren een hordeur bestellen. De mensen zijn erg tevreden over deze deur. Ik ga mij daar ook eens in verdiepen. Wordt nu gek van de vliegen. Vind het namelijk heerlijk om de achterdeur open te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *