traprenovatie

Hoe werkt een traprenovatie?

Het komt wel eens voor dat de trap na een aantal jaar versleten raakt of dat je de uitstraling van de trap niet meer mooi vindt. Dan kun je ervoor kiezen om je trap een make-over te geven. Daarvoor kun je een traprenovatie laten uitvoeren. Een traprenovatie is vrij eenvoudig en kan snel gebeuren. In de meeste gevallen kan een nieuwe trap al binnen een dag gemaakt zijn. Voor een traprenovatie kun je het beste een expert of een trappenbedrijf inschakelen. Die zullen samen met jou de stappen doornemen. Hieronder lees je welke stappen er genomen zullen worden. 

Stap 1

Het is belangrijk dat je weet wat je met de trap wilt gaan doen. Je kunt uit veel verschillende trappen kiezen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de traptreden met hout te bedekken met overzettrede en nieuwe stootborden. Een overzettrede is het deel waar je op staat en een stootbord is het verticale deel. Heb je een opentrap zonder stootborden? Dan kunnen die er ook opgezet worden om zo een dichte trap te creëren. Voordat de traprenovatie begint is het dus belangrijk dat je op papier hebt wat je wensen zijn. 

Stap 2

Wanneer het duidelijk is voor beide partijen hoe de trap eruit komt te zien en met welk materiaal er gewerkt gaat worden, kan het opmeten beginnen. De trappen expert zal bij je langskomen om de trap op te meten. In de meeste gevallen wordt er meteen daarna gewerkt aan het zagen van de traptrede. Als alle stukken op maat zijn gemaakt, kan alles op zijn plaats gelegd worden. 

Stap 3

Als laatste stap ga je natuurlijk kijken of het eindresultaat naar wens is en je verder geen opmerkingen hebt. Een trap kan soms erg gevaarlijk zijn, zeker wanneer de treden te glad zijn. Er gebeuren namelijk veel ongelukken door mensen die van de trap vallen. Daarom is het verstandig om een anti slip trap te realiseren. De anti slip trap heeft een extra laag over de treden heen die ervoor zorgt dat je niet meer uitglijdt en grip hebt. De laag heet HPL-toplaag en kan op veel trappen aangebracht worden. 

Wanneer je ervoor kiest om de antislipverf toe te passen, zal die gaan slijten en is het aan te raden de laag elke 5 jaar opnieuw aan te brengen. Op die manier zorg je ervoor dat de trap altijd antislip blijft en je nooit zult uitglijden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *