in je huis te investeren

Drie methodes om in je huis te investeren

Huizen worden steeds meer als een belangrijke investering gezien in Nederland. Helaas wordt het steeds lastiger om een woning aan te schaffen als investering. Gelukkig is er een andere optie. Je kunt namelijk ook in jouw eigen woning investeren. Zo wordt jouw woning meer waard indien jij het later wilt verkopen. In deze blog bespreken we drie methodes om in je huis te investeren.

De aanbouw of uitbouw van een garage

De eerste methode om in jouw huis te investeren, is door een garage aan te bouwen of uit te bouwen. Bij het aan- of uitbouwen van een garage, creëer je namelijk extra ruimte in jouw woning. Elke vierkante meter extra, betekent ook dat jouw huis meer waar wordt. Daarnaast wordt een garage als luxe pluspunt gezien op de woningmarkt. In Nederland is woonruimte namelijk beperkt, al helemaal voor een garage. Daardoor zul jij een extra bedrag vangen bij de verkoop van jouw huis.

Het laten renoveren van bestaande kamers

De tweede methode die we bespreken, is wellicht wel het bekendste van allemaal. We hebben het namelijk over het laten renoveren van bestaand kamers. Een woning waar wat onderhoud aan gedaan moet worden, zal namelijk minder waard zijn op de woningmarkt. Een nieuwe eigenaar heeft immers meer aan zijn handen om de woning op te knappen. Wanneer jij besluit de bestaande kamers te renoveren, vervalt deze opgave voor een nieuwe eigenaar. Daardoor kun jij een hoger bedrag vragen voor jouw woning, wat resulteert in een achteraf lucratieve investering. Het is dus zeker het aanraden waard om een nieuwe keuken te plaatsen in jouw huis of juist jouw badkamer een nieuwe look te geven.

Het toevoegen van een dakkapel

Tot slot is het toevoegen van een dakkapel ook een uitstekende manier om in jouw huis te investeren. Net zoals met het aan- of uitbouwen van een garage, creëer je hier namelijk extra ruimte mee. Elke vierkante meter telt bij het kopen of verkopen van een nieuwe woning, en dat is ook hier zeker het geval. Een woning met extra ruimte is simpelweg veel aantrekkelijker voor toekomstige kopers.

In tegenstelling tot een garage, is het toevoegen van een dakkapel zelfs extra aantrekkelijk. Dit komt doordat deze ruimte echt gericht is op het wonen. Je hebt nu immers een extra grote zolderkamer, waardoor je er bijvoorbeeld een mooiere slaapkamer of hobbykamer van kunt maken. Zorg er vanzelfsprekend wel voor dat je een expert aanneemt voor het toevoegen van een dakkapel zoals Scheer dakkapellen. Je wilt namelijk een dakkapel hebben die veilig is en lang zonder onderhoud kan. Zo investeer je op een juiste wijze in jouw woning.

Photo by Tierra Mallorca on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *