Je tuin kindvriendelijk inrichten? Denk eens aan deze tips

Of je nu verhuisd of de bestaande tuin flink  onder handen neemt.. Veel gezinnen met kinderen willen er een kindvriendelijke plek van maken. Een waar naar hartenlust gespeeld kan worden. Met vriendjes en vriendinnetjes van de klas erbij. Zodat jij als vader of moeder er enkel met een boekje bij hoeft te zitten. Hoe doe je dat nu, je tuin kindvriendelijk inrichten? Er zijn een paar dingen die je kunt doen zodat jouw tuin al snel een stuk meer geschikt is als eigen speelparadijs.

Veiligheid boven alles

Als je jonge kinderen hebt en je woont aan een drukke weg, dan zul je snel de tuin gaan omheinen. Een schutting zorgt ervoor dat spelende kinderen zo niet per ongeluk de weg oprennen, achter de voetbal aan. Zo werkt het ook bij de speeltoestellen die je in de tuin kiest.

Wil je een speeltoestel in de tuin zetten? Denk dan ook aan die handige rubberen tegels. Ze beschermen tegen vallen en dempen voeten na een sprong van de schommel. Als je besluit om een trampoline te kopen, maak je jouw kinderen erg blij. De trampoline is voor groot en klein leuk én geeft uren speelplezier. Een trampoline kopen? Bestel ook een veiligheidsnet erbij. Ook deze helpt bij vallen of een te harde sprong van de trampoline.

Kies uitnodigende materialen die passen bij de leeftijd

Je kunt qua inrichting helemaal los. Wel eens gedacht aan een hoek in de tuin om een natuurspeeltuin te maken? Denk aan een grasheuvel, grote boomstammen en een pomp waar water uit gepompt kan worden. Lekker experimenteren met takjes, water en modder. Ieder kind is daar uren zoet mee.

Of maak een eigen zithoekje waar de kinderen in de zandbank kunnen spelen. Je kunt extra slim van de ruimte gebruik maken als je op de zandbak een zitbankje monteert. Zo heb je zit – en speelruimte in 1. Een ander vorm van slim met de ruimte omgaan? Bevestig aan het speelhuisje een basketbalring of klimstenen. Zo nemen de mogelijkheden van het speelhuisje meer toe. Als je voor uitnodigende materialen kiest, dan komt dit het spelplezier nog meer ten goede.

Een zandbak, glijbaan en schommel zijn in de meeste tuinen te vinden

Van een glijbaan die je verplaatsen kunt, tot een heel speelhuis met alles er op en er aan. Veel tuinen in Nederland zijn uitgerust met deze speel attributen. Als je deze uitbreidt met een trampoline, dan is je tuin voor alle leeftijden geschikt. Pubers zijn ook erg in hun sas met de trampoline. Van salto’s oefenen voor de duikplank in de zomer tot werken aan je conditie. 

Welke aanpassingen kan jouw tuin nog gebruiken?

Foto van Johnny Cohen op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *