Een prachtige industriële kapstok kopen?

Is het thuis tijd om je oude kapstok een keer te moderniseren, omdat deze visueel en praktisch gezien niet meer bij jouw interieurstijl past? Dan is het slim om snel te beginnen met je oriënteren op een strak, sterk en bete model kapstok in industriële stijl. Kapstokken met een industriële look hebben veel moois te bieden en zijn in allerlei vormen en groottes verkrijgbaar. Wil je weten wat deze kapstokken zo geliefd maakt bij veel mensen, ofwel: wat hun voordelen zijn? Vast wel. Nadat we op deze plussen van industriële kapstokken hebben ingezoomd, geven we je handige tips en aandachtspunten om rekening mee te houden als je een industriële kapstok wilt gaan kopen. Een kans die je eigenlijk niet kunt laten liggen, toch?

Een kapstok die de aandacht trekt

Een mooi kenmerk van een industrieel vormgegeven kapstok is de looks die ze hebben. Zoek je een flitsende kapstok die positief opvalt in je hal of in de opbergruimte? Dan is een industriële kapstok de ideale oplossing. Kenmerkend voor industriële kapstokken is dat ze van robuust en sterk materiaal – zoals staal, aluminium of massief hout – zijn gemaakt, waardoor ze nauwelijks kapot te krijgen zijn.
Industrieel ontworpen kapstokken hebben naast hun robuustheid nog andere kenmerken die ze typisch industrieel maken. Vaak worden de kapstokken uitgevoerd in basiskleuren, zoals grijs, zwart, bruin, wit of een soortgelijke kleurvariant. Dit zijn namelijk de kleuren die passen bij een industrieel interieur.

Sterk en robuust

De meeste industriële kapstokken zijn vandaag de dag gemaakt van rvs metaal. Dat houdt dus in dat je een kapstok koopt die sterk is en heel wat gewicht kan dragen. Dat is natuurlijk een prettige wetenschap, want een kapstok met haken en toebehoren moet tegen een stootje kunnen vanwege het gewicht dat er soms aangehangen wordt. Stel dat je een gezin hebt, het flink geregend heeft (waardoor jassen erg zwaar kunnen worden) en het hele gezin de jassen ophangt: dan heb je uiteraard een kapstok nodig die dit gewicht gemakkelijk aankan. Met een industrieel vormgegeven kapstok heb je hier de garantie op en hoef je niet bang te zijn dat er iets misgaat op het gebied van maximale belasting van de kapstok.

Verschillende formaten, modellen en kleuren

Weer een ander voordeel van het fenomeen industriële kapstok is de variatie die er aan modellen is. Houd je van vintage, retro en industriële charme? Dan valt er genoeg te kiezen. Zo zijn er losse haken in allerlei formaten, bijvoorbeeld bevestigd op een sterke houten plank die je snel aan de muur kunt bevestigen. Maar minstens zo populair zijn de complete kapstok-sets van metaal, die uit één geheel bestaan en een kapstok combineren met een garderoberek, hoedenplank en/of schoenenrek. Keuze is er natuurlijk ook als het gaat om de grootte van de kapstokhaken. Denk van tevoren goed na over welke grootte wenselijk en praktisch is. Heb je kinderen, dan heb je bijvoorbeeld kleinere haken nodig en is het slim om de kapstok niet te hoog aan de muur te hangen.

Een betaalbare kapstok in industriële stijl

Fijn aan industriële kapstokken is de variatie aan prijsniveaus die er is. Ook als je niet zo vermogend bent, is een industrieel ontworpen kapstok kopen voor een mooie prijs prima mogelijk bij Maxwonen.nl. De beste deals kun je scoren door goed op aanbiedingen te letten. Succes met je zoektocht en geniet straks van een supermooie stijlvolle én praktische kapstok thuis!

Photo by S O C I A L . C U T on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *