Je interieur opfleuren met de muur

Je interieur is hetgeen dat een huis een thuis maakt. Een interieur zonder smaak, een interieur zonder samenhang, een interieur zonder een doordacht plan? Dat is slechts een aantal losstaande elementen waar men een naampje op heeft geplakt. Niets interieur, een smakeloze boel. Dat zijn misschien nogal harde woorden, maar hier komt het wel op neer. Daarnaast hebben we misschien nog een ietwat controversiële mening; een muur is heel belangrijk in het interieur. De meeste mensen denken bij een interieur meteen aan een bank of een kast, maar wij iet. Wij willen je dan vandaag ook zeker een verfrissende kijk op de zaak geven. Die verfrissende kijk vertelt je hoe je een interieur opfleurt met de muur. We bespreken het allemaal hier, lees dus vooral verder! Wellicht steek je nog iets op en kom je helemaal uit met een nieuw en verfrissend interieur. 

Muurdecoratie

Allereerst willen we het graag over muurdecoratie met je hebben. Muurdecoratie, dat mag je opvatten in de breedste zin van het woord. Muurdecoratie kan van alles zijn en daarom is vooral jouw smaak en de rest van je interieur doorslaggevend voor het beslissen over welk(e) stuk(ken) je gaat hangen aan de muur. Zo kun je kiezen voor iets als een poster, een metalen bok of bloempjes, een map van de wereld en ga zo maar door. Mocht je dit wel zien zitten, dan raden we je aan om eerst eens even de rest van je interieur onder de loep te nemen. Kijk eens naar welke materialen je het meeste terugziet, welke kleuren enkele keren voorkomen en welke stijl je interieur is. Als je hier een beeld van hebt, kun je een stuk muurdecoratie als een puzzelstukje plaatsen in het geheel genaamd je interieur. 

Functionaliteit

Dan kunnen we ook nog eens kijken naar de functionele decoratie op de muur. Dit is dus zowel een opvulling van je muur als een functioneel object. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een wandklok, maar ook aan dingen als plankjes aan de muur om boeken of andere dingen op neer te zetten. Voor zowel de functionele stukken als voor de muurdecoratie geldt wel dat je goed moet letten op de hoogte. De hoogte van de muurdecoraties maakt vaak dat mensen vergeten dat ze dit wel op een normale hoogte moeten doen. Ze bedenken niet dat het daadwerkelijk te zien moet zijn; ze plaatsen het veel te hoog. Kies daarom voor een wandklok die op ooghoogte hangt, daar kun je wel wat mee hopelijk. 

Kleur

Ook de kleur is natuurlijk belangrijk voor je interieur. De kleur op muren kan het helemaal veranderen. Het kan je interieur knusser maken of juist ruimtelijker, maar maakt het vaak ook een stuk warmer, lichter of chiquer. Kijk hiervoor wel goed naar de rest van de kleuren in je interieur. Doe je dit niet, dan zul je wederom weer een interieur krijgen met allemaal losstaande elementen. Je mag echter wel een beetje contrasterend werken, maar de bedoeling is wel dat het past in het geheel en dat het mooi aansluit op de rest. 

Foto van Sidekix Media op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *