Je interieur onder de loep

De zomer loopt op zijn einde. De natuur neemt rust en wij ook terwijl we genieten van de laatste warme zonnestralen van de “Zomer ‘14”.

We ruilen het buitenleven weer in voor de gezelligheid binnenshuis en genieten van de fijne sfeer om ons heen.

Maar.. is de sfeer nog wel fijn en prettig. Vergeet niet dat je smaak meegroeit met je persoonlijke ontwikkeling. Misschien voegt je interieur niet meer met hoe je je voelt of in het leven staat. Dan wordt het tijd om de boel eens om te gooien en op te frissen.

Wanneer je geen idee hebt hoe geef ik je hier wat tips:

  1. Ga na of je interieur nog aansluit op je gezinssituatie. Misschien zit de mini-you helemaal niet meer in de box en kan deze de deur uit wat ruimte schept maar ook wat aanpassingen in je interieur vraagt zoals het verplaatsen van gevaarlijke items en meer. Misschien wil je juist een werkplek creëren omdat je zojuist je eigen bedrijf bent gestart en om de kosten te drukken vanuit huis wil gaan werken. Het klinkt vast voor de hand liggend maar ga toch maar eens voor jezelf na.
  2. Passen de kleuren in je interieur nog bij je, voegen ze nog iets toe? Of staan ze je misschien zelfs wat tegen?
  3. Past alles nog bij elkaar of heb je in de loop der jaren wellicht meubels en accessoires je woning binnengebracht die eigenlijk helemaal niet bij elkaar passen en inmiddels zelfs niet meer bij jou passen zodat ze ook hun laatste overeenkomst verliezen en je interieur rommelig en onsamenhangend maken?
  4. En het laatste punt, is alles nog heel en van een kwaliteitsniveau waar je achter staat?

Wanneer je een of meerdere keren negatief hebt geantwoord op bovenstaande vragen wordt het toch echt tijd om aan de slag te gaan met je interieur.

Je kunt een groot resultaat bereiken door toch klein te beginnen en de indeling en kleuren van je interieur te veranderen en later als finishing touch wat nieuwe accessoires toe te voegen in de nieuwe kleuren.  Maar je kunt het ook groots aanpakken door alle aspecten van je interieur onder de loep te nemen.

Kijk hierbij naar de volgende punten:

–          Is de indeling naar wens en passend bij mijn leefsituatie?

–          Welke meubels wil ik graag behouden en wat wil ik nieuw aanschaffen?

–          Welke stijl ga ik aanhouden?

–          Welke kleuren wil ik gaan gebruiken?

–          Is het lichtplan in orde?

Wanneer je een antwoord op al deze punten hebt kun je aan de slag. Veel mensen zijn er zelf hel handig mee maar dit geldt lang niet voor iedereen. Wees niet bang een professional in te schakelen wanneer je twijfels hebt. We gaan immers ook niet naar de bakker wanneer we tandpijn hebben. De grootste drempel is vaak dat mensen bang zijn dat het te duur wordt om een professional in te schakelen of dat deze niet luistert naar je wensen. Hier hoef je echter niet bang voor te zijn. Een echte professional is getraind om tussen jouw regels door te luisteren en kan vaak mooie kortingen voor je regelen bij de aanschaf van producten.

Vergeet niet dat het opnieuw stylen en inrichten van je woning hartstikke leuk en spannend is. Ga te werk in kleine stappen en heb vertrouwen, straks voel je je compleet op je gemak in jouw eigen huis!

Geschreven door Wieke Albers van Home-inc.nl

interieur onder de loep interieur stoel

interieur

interieur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *