Je interieur mee verhuizen doe je zo!

Verhuizen maak je vaak één of meerdere keren mee. Of je nou voor de eerste keer verhuist of voor de tiende keer. Verhuizen neemt een hoop geregel met zich mee. Als je ergens anders gaat wonen is dat natuurlijk iets om naar uit te kijken. Dit maakt het werk dat er aan vooraf gaat een stuk dragelijker, én laten we het daar nou eens over hebben! Het is namelijk niet niks om te verhuizen. Jouw hele inboedel, ingepakt in verhuisdozen, moet van de huidige woning naar de volgende woning. Tenminste, alles wat je mee wilt nemen. Hoe pak je dat precies aan? Welke middelen kun je gebruiken tegen mogelijke beschadiging? Welke keuzes ga je maken? In dit artikel vertellen we handige tips & tricks om jouw inboedel op de beste manier te verhuizen!

Wat neem je mee?

Gemiddeld genomen gaat niet 100% van je interieur mee naar je nieuwe woning. Er is natuurlijk altijd rommel die je niet mee wilt nemen. Dit scheelt een hoop werk, toch? Heb je bijvoorbeeld iets wat erg leuk staat in je oude huis, maar niet bij je nieuwe inrichting past? Dit product kun je dan bijvoorbeeld verkopen. Dit kun je al doen voordat je gaat verhuizen, zodat je op de dag zelf niet ook dit nog moet regelen. Alle mooie spullen gaan natuurlijk wel mee, en daar moet je zuinig op zijn. Je wil niet dat daar ook maar één krasje op komt. 

Tips bij het inpakken

Zorg dat je alle spullen goed inpakt. Bijvoorbeeld in kranten en plaats de spullen vervolgens in kwalitatief goede verhuisdozen. Let er ook altijd op dat je niet te veel breekbare spullen in dezelfde verhuisdoos doet. Het is beter om dit te verdelen over meerdere dozen en deze te vullen met zowel breekbare als zachte spullen. Op deze manier minimaliseer je de kans dat er iets breekt! Een andere tip: nummer je dozen! De kans is groot dat je spullen kwijt gaat raken tijdens het verhuizen. Verklein dit, door je verhuisdozen te nummeren en op te schrijven wat je er in hebt gedaan. Zoals ik eerder al heb benoemd, is het belangrijk om kwalitatief goede verhuisdozen aan te schaffen. Let daarom op bij verhuisdozen kopen dat ze stevig zijn en het gewicht kunnen dragen! Zorg tot slot ook dat je de lege ruimtes in verhuisdozen opvult. Zo verklein je de kans dat er iets breekt.

Photo by Erda Estremera on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *