Je huis inrichten met geel

Zonnig geel wonen

Helaas hebben we het nog niet erg getroffen dit jaar met het weer. Hadden we voorgaande jaren een prachtig voorseizoen hebben we het nu met een paar enkele dagen zon moeten doen. En dat terwijl we allemaal smachten naar de zon. Haal daarom het zonnetje in huis. Ga voor geel wonen want de kleur geel reflecteert het licht van buiten waardoor het lichter wordt in je huis.

Schilder een muur of meubelstuk in je huis geel en de zomer is meteen begonnen. En voor iedereen die net een stapje meer willen kan je er ook voor kiezen om een grote cirkel op de muur te maken en deze geel te verven. Zo lijkt het net alsof je de zon echt in je interieur hebt gehaald. En je hoeft niet te kiezen voor een felle kleur geel, kies bijvoorbeeld voor okergeel als je het liever iets rustiger houdt. 

Bron 1e foto: Wonen

gele stoelen

Abeautifulmess.com

Geel vloerkleed

Durf je niet je muren of meubels te verven dan kan je ook een meubelstuk kopen in de kleur geel. Als je iets kiest waar ook nog andere tinten in zitten kan je het makkelijk combineren. Een patchwork vloerkleed  is hier een goed voorbeeld van. Op de site van VT wonen kwam ik echt een prachtige voorbeeld tegen van een woonkamer met een geel vloerkleed en als extraatje voor nog meer “zon” hebben ze er ook een gele bank in gezet.

gele woonkamer

En zoals je ziet combineer geel prima met grijs maar ook met donkerrood zoals op de poster achter de bank te zien is.

Gele eames stoel

Een van de leukste items om je huis zonnig mee in te richten is de gele Eames stoel. Je kan er meerdere om je eettafel zetten maar ook als losse stoel bij je zithoek of als bureaustoel doet deze gele stoel het erg goed. Hij brengt meteen een boel vrolijkheid in je interieur.

gele eames stoel

eames bureau stoel

eames stoel geel

Zonnige kunst

Ook met een “simpel” schilderij aan de muur kan je de zon naar binnen halen. En het schilderij Zonnebloemen van Rembrandt is zeker een kunstwerk wat hier erg voor geschikt is. Een schilderij vol met kleur. Daarbij geven zonnebloemen je het idee dat het zomer is.

zonnebloemen rembrandt

Ik hoop dat bovenstaande je genoeg geïnspireerd heeft om de zon in je interieur te halen. Ik hoop dat je nu zin hebt om je huis met geel in te richten maar mocht je nog meer inspiratie nodig hebben:

woonkamer geel

Freshideen

hanglamp geel

Directlampen

gele eames stoel

Clippings.com, in nederland te koop bij Furnaround

woonkamer wit geel

Smartfurniture

kast geel

Elledecoration

gele deur

Jelanieshop

eames geel stoel

Smartfurniture in nederland te koop bij furnaround

muur geel

VTwonen

schommelstoel

Dezeen.com, in nederland te koop bij Furnaround

Meer ideeën hoe je huis kan inrichten met kleur:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *