IXXI x Allon Dery

IXXI x Allon Dery – design voor bij je eettafel

De Rotterdamse designer Allon Dery heeft voor IXXI een collectie ontworpen. De urban designs worden deze zondag, 4 april, gelanceerd. Dat Allon Dery en IXXI samenwerken, is niet zo verwonderlijk. Beide merken creëren Dutch Design met een stoere, urban uitstraling, waarbij de klant bepaalt hoe het eindresultaat eruit komt te zien. In de opvallende lijn color blocking IXXI’s herkennen we de stijl en de kleuren van de Haute Furniture van Allon. Waar de merken echt samenkomen, is in de do-it-yourself pakketten. Een DIY-pakket is een doos vol gekleurde tegels waarmee je je eigen artwork kunt designen.

Urban collectie met creatieve touch

De IXXI x Allon Dery collectie haalt de creativiteit van de consument naar boven. In de collectie is gestreefd naar een synergie tussen het unieke systeem van IXXI en het design van Allon. De trendy designs zijn kleurrijk en expressief. Urban, maar ook toegankelijk. Zowel Allon als IXXI stimuleren met hun producten dat consumenten zelf aan de slag gaan als designer. De samensmelting hiervan is het vinden in de DIY-pakketten uit de collectie. Een pakket bestaat uit 200 IXXI tiles in drie verschillende kleurstellingen. De set bestaat uit tegels in een enkele kleur, tegels die twee kleuren hebben en tegels in allerlei verschillende vlakverdelingen. Dit biedt een enorme hoeveelheid mogelijkheden waardoor het design echt ‘eigen’ gemaakt kan worden.

IXXI x Allon Dery – duurzaam Dutch Design

Beide merken hebben een groen hart. IXXI maakt voor 95% gebruik van een luxe, scheurvaste en vochtwerende papiersoort. Dit is 100% recyclebaar. Allon maakt zijn tafelbladen van gecertificeerd hout uit Denemarken en de poten van gerecycled staal. Zowel Allon als IXXI produceren al hun producten in Nederland en alleen on-demand. Op deze manier is er vrijwel geen restmateriaal. Met de DIY-set hebben ze een extra laag gegeven aan duurzaam design. De set is namelijk steeds opnieuw vorm te geven en verveelt dus niet.

Bekijk de gehele collectie: Allon Dery by Ixxi

Ixxi Allon Dery

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *