Een hal stijlvol en uitnodigend inrichten

Het inrichten van een hal kan nogal een uitdaging zijn. Vaak is het een redelijk grote ruimte waar je eigenlijk niks in hoeft te zetten. Is het de hal die vastzit aan de voordeur, dan is het al helemaal lastig om het ook nog eens uitnodigend en warm in te richten. Je wil natuurlijk een goede indruk wekken wanneer mensen bij je op bezoek komen. Maar hoe maak je een saaie hal tot een uitnodigende en warme plek?

De essentials

Geloof het of niet, er zijn een aantal dingen die je eigenlijk altijd wel in een hal kunt zetten die ook nog eens functioneel zijn. Bij de voordeur is het altijd handig als je een spiegel hebt, zodat je voordat je het huis uit gaat nog even naar jezelf kunt kijken om er zeker van te zijn dat je er goed uit ziet. Ook een extra deodorant en parfum is handig, mocht je die per ongeluk vergeten zijn. Daarnaast is een plek waar je je sleutels kunt laten ook handig. Woon je alleen, kun je ze in principe laten waar je maar wil. Maar als je met meerdere mensen woont, is het misschien handiger om iets van een plank met haakjes of een ander systeem te gebruiken waar iedereen zijn of haar sleutelbos aan kan hangen te bevestigen. Ook een rek voor schoenen en een kapstok zijn erg handig.

Een deurmat klinkt zo simpel, maar het is zo essentieel. Je wil natuurlijk niet dat mensen met vieze schoenen door je huis lopen en vervolgens vlekken achterlaten op de vloer. Een goede deurmat kan daarom niet missen. Een goede deurmat maakt schoenen zowel schoon als droog. Een schoonloopmat is hier ideaal voor. Waarom laat je niet een deurmat op maat maken, zodat hij perfect past bij de voordeur? Zo ziet het er netjes uit en voorkom je dat de mat ongewenst gaat schuiven, bijvoorbeeld.

Extra’s

Met alleen de hiervoor genoemde dingen vul je een ruime hal natuurlijk niet. Je kunt verder bijvoorbeeld denken aan een mooi kleed. Kleden vullen een ruimte al snel, en zorgen ervoor dat de ruimte kleiner lijkt wat in veel gevallen ideaal is. Ook muurdecoratie doet het altijd goed. Een paar leuke posters, fotolijsten of schilderijen staan hier altijd mooi en creëren dat uitnodigende sfeertje waar je naar op zoek bent. Verder is een kastje erg handig voor bijvoorbeeld nog meer schoenen, maar hier kun je ook decoratie op zetten zoals kaarsjes of andere kleine spulletjes.

Foto door Curtis Adams via Pexels

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *