landelijke badkamer

Vertoeven in een landelijke badkamer

Waan je in je eigen romantische film met een landelijke badkamer.

Wie droomt er niet van! Badderen in een sjiek bad op pootjes? Een losstaand gietijzer bad zie je vaak in romantische films. Kaarsen aan, een bad vol schuim en de hoofdrolspeler die ligt te badderen, nadenkend over haar meegemaakte romantische avontuur. Weet je dat dit ook heel goed in je eigen huis toe te passen is? Een gietijzeren bad past namelijk heel erg goed in een landelijke badkamer. 

Landelijk wonen

Een landelijk interieur is al jaren een stabiele trend. Merken als Riviera Maison, Riverdale en PTMD zijn al jaren populair. En niet alleen onder de sterren, ook de “gewone” burger past de landelijke woonstijl toe. We zien dat deze stijl zich steeds meer door het huis verspreidt. De landelijke woonstijl begon in de woonkamer maar wordt nu ook gebruikt in de slaapkamer en badkamer. En is zelfs toe te passen in het toilet door gebruik te maken van een landelijk toiletmeubel

De landelijke woonstijl heeft een aantal karakteristieke eigenschappen. Zo wordt er gewerkt met rustige kleuren. De kleuren wit en ecru staan vaak centraal in een landelijk interieur. Soms wordt deze gecombineerd met pastelkleuren. Denk daarbij aan lichtroze of lichtblauwe accenten. Dit zie je vaak terug in plaids of kussens op de bank.
Verder wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals riet, leer en hout in allerlei kleuren. Vooral de witte kasten met teksten zijn erg kenmerkend voor een landelijke interieur. 

Landelijke badkamer

Ook in de badkamer kan je deze landelijke stijl toepassen. Er is namelijk een groot aanbod aan landelijke badmeubels. We denken dan ook meteen aan witte badkamermeubels. En dat is voor een groot deel waar. Er is een grote collectie aan witte meubels. Meubels met prachtige waskommen en authentieke deurgreepjes. Deze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Dus of je nu een grote of kleine badkamer hebt, er is altijd een maat die past. 

Maar er zijn niet alleen witte badkamermeubels. Er zijn ook badkamermeubels die passen bij de nieuwe landelijke woonstijl. Deze stijl hebben we de laatste jaren zien opkomen. Hier wordt wel gewerkt met hout maar dan niet zoals met de klassieke landelijke stijl. In de nieuwe landelijke stijl zien we hout gecombineerd met meer industriële elementen. En de witte waskom wordt vaak vervangen voor een rustieke granieten waskom. 

Zelfs de vrijstaande baden zijn aangepast aan deze stijl. En wil je net als in je woonkamer werken met andere kleuraccenten dan kan je gebruik maken van roze of lichtblauwe handdoeken om zo nuance te maken in je kleurpatroon. 

Hopelijk hebben we je geïnspireerd om voor een landelijke stijl te gaan. Standaard badkamers zijn er al genoeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *