Is jouw woning al lenteproof?

Hoewel we officieel nog in het winterseizoen zitten, is de eerste lentedag van 2018 inmiddels al achter de rug. De lente is het perfecte seizoen voor het maken van een frisse start, ook met je woning. Wil je weten hoe je jouw woning helemaal klaarmaakt voor het voorjaar? Lees dan snel verder.

Voorjaarsschoonmaak

De eerste zonnestralen hebben onze woonkamer al bereikt. Wat zorgt dit toch voor een heerlijk warm gevoel. Maar wacht, waar komt al dat stof ineens vandaan? Met de eerste zonnestralen worden de hoeveelheid stof, spinnenwebben en de viezigheid op je ramen des te zichtbaarder. Van oudsher is het einde van de winterperiode al hét moment voor een grote schoonmaak. Deze kon soms dagen in beslag nemen, geen kamer werd gespaard. Geen zorgen, we begrijpen het als je geen dagen wilt besteden aan het schoonmaken van je huis. Toch kan een kleine voorjaarsschoonmaak ook een groot effect hebben. Vergeet niet om je favoriete muziek op de achtergrond af te spelen, om de klus wat leuker te maken, en ga dan lekker aan de slag. Goede klusjes voor een voorjaarsschoonmaak zijn het afstoffen van planken en kasten, het uitkloppen van je matras en kleden, het zemen van je ramen en het uitmesten van alle kasten. Wees kritisch en gooi alles weg wat je langer dan een jaar niet hebt gebruikt. Zo eindig je met een schoon en opgeruimd huis. Wat een lekker gevoel geeft dat.

lenteproof

Lente 7 500 px

Pak de tuin aan

De temperaturen lopen in het voorjaar weer op en dit betekent dat we volop kunnen genieten van onze tuin. De loungeset, barbecue en goedkope parasols mogen weer tevoorschijn worden getoverd. Maak echter eerst even de balans op: heeft jouw tuin de winter goed overleefd of is een kleine opknapbeurt wel nodig? Maak je tuin helemaal klaar voor de lente en snoei je struiken en bomen, plant voorjaarsbollen en bloemzaden en maai je gazon. In de lente en zomer kunnen de temperaturen hoog oplopen. Zorgen de zonnestralen ervoor dat je huis of terras te warm worden? Overweeg dan om een zonnescherm te plaatsen. Knikarmschermen, markiezen of screens, de mogelijkheden zijn eindeloos. Kies voor het zonnescherm dat voldoet aan al je wensen en geniet deze zomer ook van de aangename temperaturen in huis én op je terras.

Lente 9 500 px

lenteproof

Breng kleur in huis

Het wakker worden door het gefluit van vogels, alle bomen die weer volop in bloei staan en de terrassen die weer volstromen. Al deze dingen en meer maken de lente tot het meest vrolijke seizoen van het jaar. En bij de lente hoort natuurlijk kleur. De sombere winterkleuren mogen de deur uit en de frisse lentetinten heten we graag weer welkom. Typische voorjaarstinten zijn fris en licht van kleur, zoals:

  • lichtbeige
  • sinaasappel
  • zalm
  • abrikoos
  • geel
  • turkoois

Kies voor accessoires in deze kleuren, zoals kussens, kaarsen en vazen, om op een simpele manier de lente in huis te halen. Wil je een drastische verandering? Verf dan een muur, meubelstuk of je houten kozijnen in een voorjaarskleur. Zo geniet je het hele jaar door van een lentegevoel in huis.

Lente 2 500 px

lenteproof kleur

 

Laat de lente beginnen

Is je woning helemaal lenteproof? Dan heb je alle ingrediënten in huis om fris en fruitig aan het voorjaar te beginnen. We zijn weer klaar voor de felle zonnestralen, de warme temperaturen en de lange dagen. Laat de lente maar starten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *