De energiezuinigheid van een Quooker ten opzichte van een waterkoker

De laatste jaren wordt het steeds meer een trend: de Quooker. De Quooker is kraan die je op ieder moment kan voorzien van kokend water. Het is een luxeproduct en kan worden gezien als vervanging van de fluitketel en de waterkoker. Voordeel van de Quooker is het gemak van het systeem. Je hebt ieder moment beschikking over kokend water waardoor het een stuk sneller is dan de waterkoker of de fluitketel. Daarnaast heeft een Quooker een moderne uitstraling waardoor deze goed past in de keukens van deze tijd.

Quooker vs waterkoker
Het is echter de vraag of de Quooker wel energiezuiniger is dan een waterkoker. Omdat er op ieder moment kokend water beschikbaar is, moet er continu energie worden verbruikt om het water aan het koken te houden. Een Quooker verbruikt daarmee ongeveer net zoveel energie als een spaarlamp die het gehele jaar aanstaat. Een Quooker kost dus veel energie op jaarbasis, en dat merk je ook op de energierekening. Wanneer er regelmatig gebruik wordt gemaakt van kokend water, is het misschien slim om een Quooker aan te schaffen. Een waterkoker verbruikt namelijk wel een stuk meer energie om het water aan de kook te brengen. Een Quooker kan wel 170 minuten aanstaan om net zoveel energie te verbruiken als een waterkoker in 1 minuut. Wanneer er dus veel gebruik wordt gemaakt van kokend water is het slim om te kiezen voor een Quooker. Daarnaast ligt het er ook aan welke soort Quooker je kiest in je huis. Er zijn verschillende varianten die ieder een ander verbruik hebben. Sommige Quookers hebben een groter reservoir waardoor water minder vaak gekookt moet worden. Echter is hier het constante verbruik, om het water op temperatuur te houden, hoger.

Goedkoopste energieleverancier
Naast het besparen van energie, is het ook handig om te kijken of je wel energie ontvangt van de goedkoopste energieleverancier. Energieleveranciers verschillen qua prijzen. Het uitzoeken van de goedkoopste energieleverancier is daarom zeker handig. Bovendien bieden energieleveranciers vaak welkomstkortingen aan nieuwe klanten. Om snel en gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier te vinden kun je gebruik maken van de vele vergelijkingssites. Zij geven duidelijk inzicht in de kosten van verschillende contracten voor jouw energieverbruik. Door een goedkoper energiecontract af te sluiten kun je uiteindelijk veel geld besparen. Het is verstandig om elk jaar energiecontracten te vergelijken. De energieprijzen van leveranciers veranderen namelijk. Het kan dus zo zijn dat je een jaar later goedkoper uit bent bij een andere leverancier. Bovendien kun je zo elk jaar opnieuw gebruikmaken van speciale acties en welkomstkortingen.

Er kan dus geconcludeerd worden dat een Quooker niet per se energiezuiniger is. De winst van een Quooker wordt pas interessant wanneer je veel gebruikmaakt van kokend water. Daarnaast kan het zoeken naar een goedkopere energieleverancier ervoor zorgen dat je wat geld bespaart op de energiekosten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *