keuken make-over

Is je keuken aan een make-over toe?

De keuken wordt wel het hart van de woning genoemd en dat is niet zonder reden. De keuken is namelijk de ruimte waar je de maaltijden klaarmaakt, maar ook waar je samenkomt om de maaltijd te nuttigen. Een keuken goed inrichten, is een kunst omdat je waarschijnlijk efficiënt met je ruimte om wilt / moet gaan, maar tegelijkertijd moet het ook een ruimte zijn waarin geleefd kan worden. Wij voorzien je graag van inspiratie waarmee je je keuken hopelijk goed kunt inrichten zodat het een fijne ruimte wordt om in samen te komen. Je zult zien dat wanneer je je meubels slim kiest, je je beschikbare vierkante meters heel slim kunt benutten. 

Zorg voor een goede eettafel

We gaven het al aan, in de keuken worden niet alleen maar maaltijden gemaakt, maar ook genuttigd. Een goede eetkamertafel is daarom van groot belang. Het kan zijn dat je niet altijd met dezelfde mensen aan tafel zit, de ene keer eet het bezoek mee de andere keer zit je er alleen met partner en kind(eren). Als je effectief met je ruimte om wilt gaan, kun je altijd kiezen voor een uitschuifbare eetkamertafel. Deze kan heel veel ruimte bieden, maar wanneer het niet nodig is, schuif je hem weer ineen en heb je een mooie, bescheiden tafel waaraan je met een paar mensen kunt eten. 

Heb jij een kookeiland? 

Terug van weggeweest is het kookeiland. Deze extensie van je keuken zien we in steeds meer woningen opduiken. Met dit kookeiland betrek je de keuken veel meer bij de eetkamer. Wil je dit naar een hoger plan tillen, dan kun je ook barstoelen kopen die je rondom het kookeiland plaatst. Hierdoor kan het gezin of het bezoek alvast plaatsnemen aan het kookeiland terwijl de chef de maaltijd aan het klaarmaken is. Dit zorgt ervoor dat de kok zich niet van tevoren hoeft af te scheiden van het gezelschap omdat de plicht roept. Het kan heel gezellig zijn om met elkaar plaats te nemen rondom het kookeiland. Zittend op je barkruk kun je met een goed glas wijn in de hand kijken naar hoe een verrukkelijke maaltijd gemaakt wordt. 

Koop je meubels online

Als je het lastig vindt om te kiezen wat het beste is voor jouw eetkamer, kijk dan eens in de collecties van de grotere online woonwinkels. Hier kun je niet alleen veel inspiratie opdoen, maar ook vaak profiteren van heel mooie aanbiedingen. Online liggen de prijzen vaak veel lager dan in een fysieke woonwinkel. Zo weet je zeker dat je niet over je budget heengaat en als je alles bij een leverancier bestelt, kan ook alles op hetzelfde moment geleverd worden. Kijk daarom vandaag nog even wat het beste in jouw keuken zou passen zodat je er binnenkort al een sfeervol geheel van kunt maken.

Foto door PhotoMIX Company

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *