Badkamer in de slaapkamer? Dat kan, maar wel met déze tips!

We zien het steeds vaker: een badkamer in de slaapkamer. Een badkamer en suite, zo wordt dit ook wel genoemd. Het idee komt voort uit luxe hotels, waar dit tevens in trek is. Je kunt dit dan ook zeker verwezenlijken in huis, maar zorg wel dat je het goed aanpakt. Het lukt met deze tips en tricks.

Algehele stijl aanhouden

Laten we het allereerst over het stukje stijl hebben. Het is belangrijk om een algehele stijl aan te houden, die zowel in het deel van de slaapkamer als de badkamer terugkomt. Anders lijken het net twee losse ruimtes die bij elkaar zijn gegooid – en dat wil je nu juist voorkomen. Kies de producten en benodigdheden dus zorgvuldig uit. Bij Essenza vind je mooi textiel dat zowel in de slaapkamer als de badkamer thuishoort, in een duidelijke stijl. Maak bijvoorbeeld het bed op met een design dat ook terugkomt in de badjassen naast het bad. Vandyck biedt deze mogelijkheid ook, met een wat minimalistischere collectie. Laat verder de handdoeken aansluiten op het geheel, om nog iets te noemen.

Luxe styling

Bij het samenbrengen van de badkamer en slaapkamer is het mooi om voor een luxe styling en afwerking te gaan. Het idee komt immers voort uit luxe hotels! Kies daarom voor een moderne inloopdouche met staal en een regendouche. Een statige wasbak is wenselijk. Is er nog een plekje vrij? Dan kun je zelfs aan een losstaand bad denken – voor een wauw-effect. Het toilet wordt vaak trouwens buiten beschouwing gelaten bij de samenvoeging, omdat dit toch niet zo hygiënisch is. In het slaapkamergedeelte ga je voor een groot bed, het liefst met een hoofdbord. De nachtkastjes kennen een fancy uitstraling, evenals het vloerkleed onder het bed. Hoe royaler het geheel is, hoe beter.

Voldoende beweegruimte

Houd er rekening mee dat je nog altijd voldoende beweegruimte moet hebben. Je kunt dit idee dus eigenlijk enkel toepassen in grote slaapkamer, op zolder bijvoorbeeld. Je wilt je immers wel gewoon kunnen afdrogen zonder dat er druppels op het bed terechtkomen.

Juiste afvoer en tegelwerk

We gaan over tot het verdere praktische deel. In een badkamer is vaak tegelwerk te vinden, maar in een slaapkamer niet. Hier moet dus ergens een overgang in worden toegepast, wat met de juiste afwerking gelukkig op een sierlijke manier kan. Zorg ook voor een goede afvoer, waarbij al het water in het putje terechtkomt, en niet per ongeluk de verdere slaapkamer in kan lopen.

Goede ventilatie

Ook goede ventilatie is enorm belangrijk. Zorg voor een afzuigsysteem, evenals ramen die je flink open kunt zetten. Je wilt immers dat de vochtigheid uit de badkamer volledig kan worden weggevoerd. Het is niet prettig om ’s avonds in een kamer met een hoge luchtvochtigheid te moeten gaan slapen. Ook voorkom je de kans op schimmelvorming met goede ventilatie. Je kunt het zien als een absolute vereiste, om de badkamer en suite tot een succes te maken.

Foto van reisetopia on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *