Hotbath_plafond

Invloed van kleur en geur

 

Wellness, wellbeing, welzijn of wel voelen, allemaal termen die doelen op de positieve uitwerking van ontspanning op ons gevoel en emotie. Voor heel veel mensen betekent ontspanning even heerlijk genieten van warmte en rust in een sauna, stoombad of whirlpool en het liefst in eigen huis. De mogelijkheden die thermen en spacentra u verschaffen zijn ook voor thuis beschikbaar. U geniet dan in alle privacy, op momenten die u passen, zo veel en vaak als u wenst van al het goede dat wellness u kan bieden.

dansani

Chromotherapie

De invloed van kleuren op ons bioritme vormen de basis van de chromotherapie. Gekleurde lichtgolven vormen energiebronnen die trillingen uitzenden. Elke kleur heeft een specifieke golflengte, snelheid en ritme en de chromotherapie wendt die eigenschappen aan om gebrekkige lichamelijke energiestromen te stimuleren c.q. te normaliseren. Behalve dat chromotherapie heilzaam werkt op uw lichaam en geest, brengen de vele kleuren, zoals blauw, groen, geel en rood, ook warmte en sfeer in uw badkamer. Iedere kleur heeft een andere uitwerking op uw gemoedstoestand. U kunt de verschillende kleuren afzonderlijk activeren of in een cyclus laten draaien. De meeste wellness-producten zijn optioneel te voorzien van chromotherapie. De meer luxe modellen zijn al vaak standaard hiermee uitgerust.

Bloemen in gras geur

Aromatherapie

Voor een complete wellness-ervaring gebruikt u natuurlijk een heerlijk geurtje als u in uw bad, stoomdouche of sauna zit. Eucalyptus is favoriet als u verkouden bent, terwijl bergamotolie goed kan werken tegen stress en lavendel bij kleine wondjes. Er zijn wel 300 verschillende oliën te koop met allemaal hun eigen geur en werking. In vrijwel alle wellness-producten kunt u gebruik maken van aromatherapie, hetzij door verdamping, hetzij door de olie aan het water toe te voegen.

http://www.voorlichtingsburowonen.nl

_Voorlichtingsburo_Wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *