Interieurtips voor bezemkast-studenten

Interieurtips voor bezemkast-studenten

Studentenkamers zijn meestal klein en daardoor lastig in te richten. Kamers.nl publiceerde onlangs een infographic met een aantal professionele tips waarmee je als student je studentenkamer optisch groter kunt laten lijken. Hoe pak je het inrichten van een kleine kamer nu het beste aan?

Op kamers gaan & meubels

Als je een kleine kamer hebt is het extra belangrijk dat je zuinig omspringt met de ruimte die je hebt. Als je van dus plan bent om nieuwe meubels te gaan kopen is het verstandig om vooraf  even een lijstje op te stellen met de meubels die je écht nodig hebt.  Om te voorkomen dat je belangrijke meubels over het hoofd ziet kun je de inhoud van je lijstjes indelen op basis van je dagelijkse activiteiten. ‘Opbergen, werken, eten en slapen’ zijn vier voorbeelden van gangbare, dagelijkse activiteiten, maar je zou bijvoorbeeld ook ‘eten’  kunnen toevoegen wanneer je studentenhuis geen gezamenlijke koelkast of eetruimte heeft.

Besparen op je meubels

Omdat studiekosten, onderdak, uitgaan (?) en boodschappen een aardig beslag leggen op het gemiddelde studenteninkomen blijft er vaak weinig budget over om alleen maar nieuwe meubels aan te schaffen. Naast de aantrekkelijk geprijsde meubels van IKEA kun je als student echter nog op een tal van andere manieren besparen op je uitgaven. Door bijvoorbeeld een keertje binnen te lopen in een kringloopwinkel, rond te snuffelen op Marktplaats of  zelfs eens te kijken of er nog mooie afgedankte meubels staan bij het grofvuil kun je verrassend vaak voor een dubbeltje op de eerste rij belanden. Daar komt nog eens bij dat je op deze manier meubels kunt vinden die niemand anders heeft staan!

Hoe maak je je kamer hoger of dieper met kleur?

In welke kleur je je kamer graag ziet is een kwestie van persoonlijke voorkeur, en je kunt hier dus eigenlijk geen foute keuzes bij maken. Wel kun je verf strategisch inzetten om je kamer optisch groter te laten lijken. Zo kun je bijvoorbeeld de muren in je kamer optisch hoger maken door een stukje van het plafond mee te verven. Is het niet zozeer de hoogte, maar de grootte van je kamer het probleem? Verf dan de bovenste randen van de muur wit en creëer extra diepte.

Donkere vs. lichte tinten

Hoewel je met lichte tinten eenvoudiger een ruimtelijke uitstraling tot stand brengt kun je als liefhebber van donkere kleuren toch zeker ook een verschil maken! ­­­­­­­­Als je bijvoorbeeld een fan bent van donkerblauw zou je deze tint tot onder ooghoogte aan kunnen brengen, en vervolgens de bovenste delen van je muur in een lichtere tint kunnen schilderen. Door hiernaast ook nog donkere meubels aan te schaffen kun je je kamer dieper en groter laten lijken dan wanneer je de muur in z’n geheel donkerblauw verft.

Win ruimte door symmetrie

Als de muren eenmaal zijn geverfd, de vloer is gelegd en je je meubels hebt aangeschaft dan is het moment daar om je kamer definitief in te gaan delen. Om je kamer een zo ruim mogelijke uitstraling te geven kun je grote objecten zoals kasten, bedden en banken het beste zo symmetrisch mogelijk over de ruimte verdelen.  Weersta de verleiding om creatieve verticale patronen op je muur te schilderen -hierdoor lijkt je kamer juist kleiner! Door het zichtveld van je deur naar het raam vrij te houden van meubilair beperk je extra schaduwen voorkom je dat je kamer kleiner lijkt dan hij is.

kamers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *