Inrichten dakkapel

Inrichten dakkapel

Het laten plaatsen van een dakkapel kan erg gunstig zijn voor je woning. Zo zorgt een dakkapel voor meer licht en ruimte in huis. Hierdoor kan je een oude en stoffige zolderkamer omtoveren in een prachtige slaapkamer, kantoor of zelfs woonkamer. Maar hoe pak je de inrichting van deze nieuwe kamer aan? Hieronder lees je enkele tips voor het inrichten van je nieuwe of bestaande dakkapel.

Tip #1: bepaal de invulling van de kamer

Een nieuwe dakkapel kan ook meteen een nieuwe invulling geven aan je zolderkamer. De dakkapel zorgt voor aanzienlijk meer licht en ruimte in huis, waardoor de zolder niet meer onder doet voor een andere kamer. Voordat je een dakkapel in gaat richten, moet je natuurlijk altijd eerst bepalen wat de functie van de kamer en van de dakkapel wordt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies bijvoorbeeld voor een extra slaapkamer of kinderkamer. Een dakkapel wordt veel gebruikt om een gezellig zithoek of handige opbergruimte in te maken. Een dakkapel maakt de zolder ook erg geschikt voor een kantoor of werkruimte. Als de dakkapel breed genoeg is past hier een mooi bureau in. Je kan zelfs kiezen voor het maken van een extra badkamer. 

inrichting dakkapel

Tip #2: ga op zoek naar inspiratie

Het zoeken naar inspiratie kan een enorme bijdrage leveren aan het inrichten van je dakkapel. Je doet nieuwe ideeën op en komt er achter wat je mooi vindt en wat juist niet. Je kan niet alleen zien welke functie andere mensen aan hun dakkapel hebben gegeven, maar ook welke meubels en accessoires zij hebben gebruikt om hun droomdakkapel te creëren. Je komt in aanraking met nieuwe stijlen en interieurideeën. Inspiratie kan je opdoen door het lezen van woonbladen of door het bekijken van woonwebsites en interieurblogs op het internet. Het zoeken naar inspiratie kan je enorm helpen bij het inrichten van je dakkapel

inrichting dakkapel

Tip #3: bepaal de stijl

Als je de invulling van de ruimte hebt bepaald, kan je gaan nadenken over de stijl van de kamer. Als je al inspiratie hebt opgedaan zal dit hier erg bij helpen. Kies de stijl op basis van wat je mooi vindt, maar let ook vooral op de stijl van de rest van je huis. Het is natuurlijk mooi als de stijl van je zolderkamer aansluit op de rest van je woning. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke, moderne of retro inrichting. Als je eenmaal een stijl hebt gekozen maakt dit het een stuk makkelijker om de ruimte in te richten. Je weet dan namelijk waar je naar op zoek bent en je hebt een richting.

inrichting dakkapel

Tip #4: laat het inrichten beginnen

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen komt eigenlijk pas het leukste gedeelte van het hele proces, namelijk het op zoek gaan naar meubels en je dakkapel daadwerkelijk inrichten. Vind je het lastig om de inrichting van je dakkapel te bepalen? Er zijn een hoop gratis computerprogramma’s die je kunnen helpen met de inrichting. Hiermee kan je de kamer via de computer ontwerpen en inrichten en het eindresultaat daarna bekijken in 3D. Het inrichten van een dakkapel hoeft geen moeilijke klus te zijn, maar kan wel tijdrovend zijn. Neem daarom voldoende tijd om alle meubels en accessoires bij elkaar te zoeken. Wellicht wil je de kamer ook nog een nieuw likje verf geven of er een nieuwe vloer in leggen. Een dakkapel gaat een lange tijd mee en het is dus fijn als je blij bent met de inrichting. Als dit klaar is, is de inrichting van je dakkapel helemaal af. Dan kan je eindelijk gaan genieten van je nieuwe dakkapel en interieur.

inrichting dakkapel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *