sier - plafondlijsten en ornamenten van gips

Interieurtip: 3 ideeën voor een uniek plafond

Het plafond wordt vaak over het hoofd gezien, maar is absoluut een belangrijk onderdeel van het interieur. Het maakt niet uit of het modern of klassiek is: een mooi afgewerkt plafond maakt de ruimte compleet! In deze blog geven wij je een aantal ideeën voor een plafond dat aansluit bij het karakter van jouw woning.

  1. Moderne plafondlijsten

Plafonddecoratie is zeker niet alleen geschikt voor klassiek ingerichte herenhuizen of chique grachtenpanden. Voor moderne woonhuizen zijn plafondlijsten ook een stijlvolle manier om een strak plafond op te breken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een platte plafondplint, of een enkele plafondlijst. Zo krijgt het plafond extra sfeer zonder uit de toon te vallen bij een modern interieur.

Boven een moderne hanglamp kan bovendien een moderne plafondring of een rustig rozet geplaatst worden. Hiermee wordt een unieke lamp juist nog meer onder de aandacht gebracht!

Op de afbeeldingen hieronder zie je hoe zoiets uitpakt in een strakke inrichting.

sier - plafondlijsten en ornamenten van gips modern
sier - plafondlijsten en ornamenten van gips
  • Klassiek en modern combineren

Het combineren van verschillende stijlen is helemaal van deze tijd. Een klassiek plafond in combinatie met een eigentijds interieur is een geweldige manier om dat te doen. Plaats bijvoorbeeld een barok-achtig rozet boven een moderne hanglamp, zoals in het project op de afbeelding hieronder, om een mooi contrast te creëren. Ook een mooi patroon van sierlijsten kan (zeker in combinatie met een oude schouw) een heel klassieke tint geven aan de inrichting van jouw woning.

Het combineren van deze stijlen kan met behulp van wanddecoratie! Neem eens een kijkje op onze inspiratiepagina voor wandverdeling.

sier - plafondlijsten en ornamenten van gips
sier - plafondlijsten en ornamenten van gips
  • Jugendstil plafonddecoratie

Een veelvoorkomende bouwstijl waarbij plafonddecoratie niet mag ontbreken is Jugendstil (internationaal ook bekend als Art Nouveau). Deze stijl kenmerkt zich door gestileerde bloemen en rustige motieven en is daarom een mooie middenweg tussen klassiek en modern. Bij deze stijl horen strakke, rustige sierlijsten zoals die ook bij een modern interieur passen. Hieraan wordt dan vaak een gedecoreerd rozet toegevoegd om het echte Jugendstil-uiterlijk te realiseren. Het ruitvormige rozet op de afbeelding hieronder is daar een mooi voorbeeld van. De bijbehorende hoekstukken geven bovendien wat extra stijl aan de omlijsting.

sier - plafondlijsten en ornamenten van gips
sier - plafondlijsten en ornamenten van gips

Contact

Wil je graag extra sfeer in huis creëren met een mooi plafond? Neem dan contact op met Het Schippertje voor meer informatie. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan plafonddecoratie, een showroom en zelfs een montageteam dat bij jou thuis de ornamenten kan aanbrengen.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *