laminaat of parket

Laminaat of parket?

De vraag die vele zich stellen als ze een nieuwe vloer gaan leggen: gaan we voor laminaat of parket? Logische vraag maar wat is nu het verschil? 

Laminaat

Laminaat  is een opbouw uit verschillende materialen. Waarbij door het bewerken van de toplaag er verschillende soorten designs ontstaan. De laminaatvloer werd in jaren ’70 ontworpen en is door de jaren heen sterk verbeterd. Zo is het tegenwoordig mogelijk om een laminaat vloer met echt voelbare structuur te leggen. Zo lijkt het net een echte houten vloer. Laminaat is een van de populairste vloeren in het interieur.

Voordeel van laminaat:

  • Het is budgetaire een goede keuze. Voor een lage prijs heb je een vloer die lang meegaat.
  • Omdat de vloer niet van echt hout is kan deze goed tegen de zon en zal je vloer niet verkleuren.
  • Er zijn veel verschillende designs verkrijgbaar waardoor er voor elk interieur en elke ruimte in je huis wel een vloer verkrijgbaar is.  
  • Door de goede kwaliteit van tegenwoordig kan je de vloer overal gebruiken. Er zijn zelf soorten die je in de keuken en badkamer kan gebruiken.

Nadeel van laminaat

  • de vloer is niet gemaakt van echt hout dus als de vloer beschadigd kan je deze met schuren niet meer herstellen. Er zijn wel herstelsetjes verkrijgbaar maar vaak blijf je toch de beschadiging zien.
  • Als je geen goede ondervloer gebruikt kan een laminaat vloer erg gehorig zijn.

Parket

visgraat parketvloer

Parket is een vloer van massief houten planken. Deze wordt gelegd, geschuurd en dan afgewerkt met een olie of speciale lak. Een parket vloer is tussen de 6 mm en 10 mm dik.
En van de meest bekende parket patronen is de visgraat vloer. Parket heeft een luxere uitstraling dan elke andere vloer.

Voordeel van parket:

  • Omdat de vloer van hout is kan hij bij een beschadiging makkelijk hersteld worden.
  • Door de dikte van vloer houdt de vloer veel kou tegen

Nadeel van parket:

  • Je moet de vloer onderhouden en dat betekent dat 1 keer in de zoveel jaar je al je spullen uit de kamer moet halen want dan moet de vloer geschuurd en opnieuw gelakt of geolied worden.
  • De vloer is duur in aanschaf. Dat is aan de ene kant een nadeel maar de vloer gaat wel heel erg lang mee en is op die manier weer erg duurzaam. Dit is dus zowel een voor – als nadeel.

Hopelijk heeft bovenstaande uitleg en de voor – en nadelen je geholpen om een keuze te maken. Wil je nog meer informatie ga dan naar Laminaatenparket.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *