Inspiratietips voor een industriële woonkamer

De industriële woonstijl is al jaren een trend. En ook het komend jaar zal deze stijl hot blijven. Waarom?

De industriële woonstijl doet ons terugdenken aan fabrieken uit de 19e en 20e eeuw. Fabrieken waar hard gewerkt werd. Waar men met de handen ijzer kon buigen. De stijl heeft iets heel erg stoers en dat komt vooral door de items die bij de industriële stijl horen.

Verlichting

Bij deze woonstijl horen grote hanglampen. Hangen met een verleden. Lampen die altijd in fabrieken hebben gehangen. Ook staande lampen met daarop een fotografie lamp zie je vaak terug in de industriële woonkamer.

Meubels

In de industriële woonkamer zien we veel strakke meubels terug in de kleuren zwart, wit en grijs. Meubels met strakke lijnen gecombineerd met kunststof of stof. Tierlantijntjes horen hier absoluut niet bij. Hoe strakker hoe beter.

Muren

Een van de kenmerken bij een industrieel interieur zijn onbewerkte muren. Muren waarbij de bakstenen nog zichtbaar zijn. Nu is dat niet in elke huis mogelijk dus tegenwoordig kan je steenstrips of behang kopen om zo die sfeer in je interieur toe te voegen. Maar de echte onbewerkte muur blijft natuurlijk het mooist.

Natuurlijk mogen ook de stoere ijzeren stellingkasten niet ontbreken. Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar waardoor ze zowel als tv-meubel als wandkast te gebruiken zijn.

Vloer

Natuurlijk past een houten vloer bij deze stijl. Vroeger hadden ze deze ook al maar wat echt goed bij de industriële woonkamer past is een gietvloer (bijvoorbeeld de vloeren van Betongietvloer.nl). Deze gladde vloer geeft de rest van de items in de ruimte nog net dat beetje extra aandacht.

Wil je dus een industrieel interieur? Denk aan oude fabrieken en je interieur ontstaat vanzelf.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *