Nieuwe gordijnen

Nieuwe gordijnen

Bij een nieuw huis horen nieuwe gordijnen. Niet alleen in de huiskamer maar ook in alle slaapkamers. In ons geval, 1 woonkamer, eetkamer en 5 slaapkamers.

In alle kamers zijn al jaloezieën aanwezig. Deze zorgen voor privacy maar houden het licht niet goed tegen. Gordijnen zijn er niet alleen om het licht tegen te houden maar ook voor de sfeer. Daarom wilden we ook op elke kamer gordijnen.

Geluiddempend

We merkte al snel dat gordijnen ook geluiddempend werken. In de woonkamer hebben we nog geen gordijnen. Deze stonden ook nog niet echt op het prioriteiten lijstje maar daar kwam snel verandering in.
De kinderen kwamen namelijk klagen dat ze ’s avonds de muziek hoorde. De muziek stond niet erg hard en in de hal boven zit zelfs nog een extra tussendeur maar, omdat er weinig stof in de woonkamer aanwezig is (we wachten nog op onze twee grote banken) weerkaatste het geluid op de “kale” muren.

Gordijnen voor de woonkamer werden dus al snel een prioriteit. Daarmee kunnen we dan ook gelijk de router wegwerken. Want ook daarvoor zijn gordijnen ideaal, je kan er “lelijke” dingen mee wegwerken, zoals ook mijn blogger Marie-Jose al uitlegde in haar blog http://www.interieurinspiratie.nl/basistips-voor-je-inrichting-meer-over-gordijnen/

Op maat

De gordijnen voor de woonkamer laten we op maat maken. Om het zoveel mogelijk geluiddempend te maken willen we hier gordijnen van hele dikke stof. Daarbij willen we dat deze gevoerd worden. We zijn uiteindelijk uitgekomen op een gordijn van velours in de kleur groen.

Kant en klaar

Voor de slaapkamers kochten we kant en klare nieuwe gordijnen. Van de vorige bewoner hingen er nog gordijnstangen dus we konden ze meteen ophangen. Alle kinderen hebben nu prachtige gordijnen met ringen in de kleur die past bij hun kamer. De kamers zijn gelijk een stuk sfeervoller geworden.

Wij hebben gekozen voor gordijnen zonder motief maar, kant en klare gordijnen zijn niet alleen in verschillende kleuren beschikbaar maar ook met een dessin. De kamers van onze kinderen zijn al vol kleur en daarom hebben we gekozen voor gordijnen in de kleuren blauw, grijs of groen om het rustig te houden.

En het leuke is, nu de gordijnen hangen kunnen we weer verder met de rest van de inrichting. Met de komst van de gordijnen staat de basis. Nu kunnen we dus verder met de finishing touch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *