led verlichting

Dit is waarom LED wel sfeer kan creëren voor jouw interieur!

Verlichting is een belangrijke sfeerbepaler in ons interieur. Lampen kunnen je interieur maken of breken. Het ligt er heel erg aan hoe je lampen gebruikt. En natuurlijk ook wat je gebruikt. Ga je voor een halogeenlamp of maak je gebruik van een energiezuinige Led Lamp G4

Functies verlichting

Lampen moeten niet alleen sfeervol zijn, ze hebben ook een functie:

Functioneel licht:

Dit is “fel” licht. Een lamp met een hoge lichtopbrengst die er voor zorgt dat je voldoende licht hebt om een boek te lezen, te werken of om bijvoorbeeld even goed de ruimte te verlichten op een moment dat dit nodig is. Denk daarbij aan het stukvallen van een glas op een donkere winteravond. Het is dan wel fijn dat de ruimte dan even goed verlicht kan worden zodat je ziet wat je doet.

Voorbeelden van functionele verlichting zijn de verlichting boven de eettafel, de spotjes onder de keukenkastjes die het aanrechtblad verlichten tijdens het koken, of de staande leeslamp naast je favoriete bank of stoel. Door het juiste wattage geven deze lampen ons de mogelijkheid om een functie uit te voeren.

Sfeer licht:

Dit is natuurlijk het allerbelangrijkste. Als we geen sfeerlicht in huis hadden, dan leefden we allemaal in een constante kantoorsfeer. Alle ruimtes zouden alleen maar fel verlicht zijn. Als we na een lange dag werken thuiskomen willen we in een sfeervolle omgeving komen. Even tot rust komen. Sfeerlicht is namelijk ook belangrijk om je ogen en geest even rust te geven. Een constant te fel licht, met een te hoog wattage zorgt voor een constante alertheid van je ogen en geest. Aan het einde van een dag willen die ook even tot rust komen.

Sfeerlicht met een functie

De Led Lamp G4 combineert het functioneel licht met een sfeerfunctie.

Plaats je deze lamp onder het aanrecht, of in je leeslamp, dan heb je voldoende licht om goed te werken of te lezen. Maar wordt het avond en wil je alleen sfeerlicht, dan hoef je deze lampen niet meer uit te doen. Omdat de Led Lamp G4 meestal dimbaar is kan je deze functionele lichtplekken integreren in je sfeeromgeving.

Door de lampen onder je keukenkastjes ’s avonds te dimmen, vergroot je zelfs optisch je eigen woonoppervlak. De Led Lamp G4 is verkrijgbaar in twee kleuren, warm wit en extra warm wit waardoor je nog meer sfeer kan creëren.

Milieuvriendelijk/duurzaam

Verlichting is belangrijk maar is tegelijkertijd een energiepost. Daarom is het belangrijk dat je ook met de keuze van je lampen rekenen houdt met het energieverbruik. Gloeilampen zijn niet voor niets niet meer verkrijgbaar. Er zijn veel betere alternatieven beschikbaar. De Led Lamp G4 is hierin ook weer een uitkomst. Dit kleine wonder verbruikt 90 procent minder energie dan de ‘traditionele’ halogeenlamp. De G4 lamp is dus niet alleen sfeervol maar ook milieuvriendelijk. Ideaal dus voor iedereen die gaat voor een duurzame woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *