dimbare verlichting

In deze ruimtes wil je écht dimbare verlichting

Wanneer je een lichtplan gaat maken voor je woning of tuin kan de kans bestaan dat je niet nadenkt over verlichting wat dimbaar is. Wellicht denk je dat de verlichting in je tuin of huiskamer niet dimbaar hoef te zijn en vind je het wat overbodig. Toch zal je verstelt staan wat dimbare verlichting voor elke ruimte kan betekenen en als je het eenmaal hebt wil je niet meer zonder! Voor de volgende ruimtes moet je echt goed nadenken of je niet tóch dimbare verlichting zou willen hebben.

De huiskamer

Dit is een hele logische ruimte om als eerste een keuze over te maken. De woonkamer is waarschijnlijk de plek waar je het vaakst bent. Wellicht heb je hier een eettafel staan en dineer je hier met je gezin of heb je een fijne zithoek waar je in alle rust geniet van een goed boek. Uiteraard heb je voor boven de eettafel geen fel licht nodig wanneer je hier eet, maar wat dacht je als je een spelletje speelt of wanneer je nog wat werk probeert te verrichten? Dan is het toch wel heel fijn als je de lampen iets feller kunt zetten, zodat je je goed kunt concentreren of het speelbord goed kunt zien.

In de tuin

Verlichting in je tuin is niet alleen fijn en sfeervol, maar ook een must voor de veiligheid. Als je nooit dimbare verlichting in je tuin hebt gehad, zal je nu waarschijnlijk denken dat dat een overbodige luxe is. Maar dat is het niet! Wat dacht je van dimbare LED-spotjes in je voortuin of dimbare lantaarntjes in je achtertuin? Zo maak je het een gezellig geheel en is het licht nooit te fel of te zacht.

De badkamer

Soms is de badkamer een plek waar je bijna file loopt met het hele gezin en is het vechten om een plekje, vooral in de ochtend. Op dat soort momenten kan fel licht fijn zijn, zodat je vaart kunt maken in de badkamer. Maar, de badkamer kan ook een hele rustgevende plek zijn waar je lekker in bad gaat of een warme douche neemt. Op zulke momenten wil je lekker zacht en zwoel licht, zodat je zonder te veel prikkels tot rust kunt komen. Deze afwisseling is dan ook echt een must in de badkamer!

Dimbare verlichting is niet alleen heel fijn, maar geeft ook een luxe gevoel. Zo kun je elke ruimte een andere sfeer geven middels de sterkte van het licht.

Foto door Victoria Borodinova via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *