Ideeën voor de kleine badkamer

Elke badkamer, ongeacht hoe klein, heeft de potentie om een aantrekkelijke en moderne ruimte te zijn. Door gebruik een paar simpele inrichting principes en installatie van je juiste badkamermeubelen kun je een ruimte creëren dat spreekt. Hierbij een paar handigheden tactisch om te gaan met je aanwezige ruimte.

Slim gebruik van materialen

De materialen die je gebruikt in een kleine moderne badkamer speelt ook een belangrijke rol. Dus kies voor materialen die ruimtes niet afsluiten maar juist verruimen. Een voorbeeld is helder glas in plaats van matglas voor een douche cabine. Op die manier help je een ruimte verder verlichten.

kleine badkamer

Rustig aan met sterke kleuren

Er is een goede reden waarom men decennia lang kiest voor neutrale kleuren. Voorbeelden zijn lichte tinten als taupe, room en wit om meer licht in een kleine ruimte groter te laten lijken dan het werkelijk is. Hou dit in gedachte wanneer je muren gaat schilderen, of badkamertegels gaat plaatsen. Lichte kleuren resulteren in een warme en harmonieuze badkamerinrichting van tijdloze elegantie. Als je toch graag meer kleur wilt hebben in je badkamer, kies dan voor stroken van bijvoorbeeld mozaïektegels. Plaats objecten van kleur strategisch in het gezichtsveld, als een vaas met bloemen, voor een gedurfde introductie van kleur.

 

Handig gebruik van badkamermeubelen

Moderne badkamermeubelen zijn slim ontworpen om een beperkte ruimte optimaal te benutten. Dus als je erover denkt om niet meubelen voor in de badkamer aan te schaffen, probeer te kiezen voor een compact meubelstuk, als een hoekbassin en het installeren van douches in plaats van het installeren van een volledig ligbad. Het liften van meubels van de vloer creëert de illusie van meer vloerruimte. Dus kies voor een moderne, aan de muur gehangen bassin om het maximale te halen uit de beschikbare vloerruimte.

 

Overweeg gebruik te maken van de beschikbare ruimte aan de muur en de verschillende berging opties. Voorbeelden zijn smalle langwerpige opbergkasten voor in de badkamer.  Maak het compleet met slim geplaatste ophanghaken aan de muur of deur. Maar wat kost een badkamer dat meer ruimtelijker oogt? Dat hangt volledig af van jouw eisen en de materialen die je kiest. Het gaat meer om dat slim wordt omgegaan met de keuzes die je maakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *