leolux

Bekende kunstenaar Olaf Hajek tekent voor Leolux

De Duitse kunstenaar en illustrator Olaf Hajek (1965) verbindt zich de komende jaren aan designfabrikant Leolux. Hajek is internationaal een van de meest gevraagde visual artists en zijn werk werd vaak bekroond. De kunstenaar werkt voor tal van bekende merken en verzorgt illustraties voor tijdschriften als The New York Times, Rolling Stone, The Guardian en Vogue. Zijn visie op de kleurrijke Leolux wereld wordt door het Nederlandse meubelmerk vanaf 2016 ingezet, onder meer in brochures, winkels en beursstands.

Olaf Hajek
Kunstenaar en illustrator Olaf Hajek woont en werkt in Berlijn. Hij is geïnspireerd door het werk van Frida Kahlo, Botticelli en de reclameposters uit het Cuba van de jaren 60. Deze inspiratie komt terug in zijn expressieve kleurgebruik. De veelgeprezen kunstenaar staat bekend om de wijze waarop hij de tegenstelling tussen verbeelding en werkelijkheid in de westerse cultuur verwerkt in zijn illustraties.

Naast zijn vrije werk en de bekende stadsplattegronden van zijn hand, werkt Hajek voor multinationals als Apple, Coca-Cola, Nike, Hermès en Bacardi. In zijn illustraties voor de Nederlandse designproducent geeft Olaf Hajek zijn persoonlijke visie op de wereld van Leolux; hij verbeeldt de consument als een vogel die zijn nest inricht met de mooiste ingrediënten. Het verwijst naar de vrijheid die de consument bij Leolux heeft om zijn meubel volledig te personaliseren.

leolux hajek kunst

Kunst en design
Leolux kiest al meer dan vier decennia voor kunst als aanjager voor creativiteit. In de filosofie van het familiebedrijf werken vrije kunstenaars en designers, maar ook fotografen, stylisten en ambachtsmensen nauw met elkaar samen, om zo elkaar te versterken. Uit deze creatieve synergie ontstaat de kleurrijke en inspirerende wereld waar Leolux bekend om staat.

Huiskunstenaar
Olaf Hajek is de achtste huiskunstenaar van het designmerk. Hij volgt de Britse designer en kunstenares Jane Worthington op, die Leolux ruim drie jaar voorzag van expressieve schilderijen. Eerder werd de rol van huiskunstenaar vervuld door de Nederlanders Henk van der Vet, Clemens Briels, Sjer Jacobs, Petra Hartman, Wouter Stips en Jo Meesters. Gemeenschappelijk kenmerken zijn het expressieve kleurgebruik en de beeldende vertellingen. De nieuwe kunst van Olaf Hajek wordt voor het eerst ingezet door Leolux tijdens de Internationale Möbelmesse (IMM) van 18 tot 24 januari 2016 in Keulen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *