houten kandelaars

Houten kandelaars zelf maken

Houten kandelaars zelf maken

Regelmatig ben ik met hout in de weer. Het is leuk om met restafval nieuwe items te maken voor het interieur. Voor de zomerse avonden buiten of de regenachtige avonden binnen maken we deze maand de sfeer met houten kandelaars. Wat heb je hiervoor nodig?

  • Blokken hout
  • Verf
  • Schilderstape
  • Verfkwast(en)
  • Eventueel: boormachine met vlinderboor
  • Eventueel: maskingtape
  • Eventueel: (oude) bakvormpjes, schelpen, enz.

Zaag een blok hout op het gewenste formaat. Plak op de helft of op 2/3e van het blok schilderstape en verf vervolgens de eerste helft van het blok. Verwijder de tape zo snel mogelijk, maar doe dit wel voorzichtig. Als je verf droog is, loop je het risico dat de tape stukken verf ‘meetrekt’.  Als het blok droog is, zet je de tape vast op de rand van het geverfde deel. Vervolgens verf je het andere deel in een andere kleur, niet vergeten de tape te verwijderen ;)Het blok kan natuurlijk ook in één kleur worden geverfd.

Als je alles hebt geverfd, kun je met een vlinderboor van 40 mm doorsnede een gat ter grootte van een waxinelicht maken.

Niet in het bezit van een vlinderboor? Geen paniek! Je kunt het waxinelichtje gewoon los op het blok plaatsen, eventueel met een stukje maskingtape om het houdertje om het een beetje op te fleuren. Zelf heb ik op een aantal blokken een oud bakvormpje gezet en hier het waxinelichtje in gedaan.

Je kunt er bijvoorbeeld nog een lintje om binden of met alleslijm (zelf gebruikte ik Bison Kit) er schelpen op plakken.

Meer voorbeelden vindt je terug op mijn weblog: http://www.blomkjeenwenje.blogspot.nl/2014/05/diy-zelfmaakidee-houten-kandelaars.html

Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *