riviera maison

Riviera Maison, mijn top tien

Ik word elke keer weer blij als ik het magazine van Riviera Maison binnenkrijg. Altijd weer een inspirend magazine vol leuke nieuwe items, recepten, binnenkijkers en verhalen.

En elke keer weer verbaas ik mij er over met welke handigheidjes ze komen. Je merkt echt dat men bij dit merk denkt vanuit de klant. Wat heeft de klant nodig, wat mist hij in zijn interieur.

Ik zal je mijn persoonlijke top tien uit de Riviera Maison collectie geven:

1. De Don’t forget box

Iedereen kent het wel een belangrijke briefje, kaartjes voor een pretpark of theater, sleutels enz. die je dan net ergens even neerlegt om ze later nooit meer terug te vinden. Zo heb ik ooit kaarten voor het Dolfinarium gekregen en deze zo goed opgeborgen dat ik ze pas 2 jaar later weer terug vond. En zoiets zou mij ook kunnen overkomen met theater of bioscoopkaarten. Deze don’t forget box is daar echt een uitkomst voor. Gelijk opbergen en altijd weten waar het is.

don't forget box

2. Coat Hook

Jammer dat het net vaderdag is geweest want deze hanger voor het colbertje van papa zou een leuk cadeau geweest zijn. Ooh ja hij is overigens ook voor vrouwen. Kunnen ze gezellig naast elkaar hangen.

coat hook

3. Dinner with friendset

Ik ben dol op etentjes met vrienden. Niet alleen in het weekend maar ook doordeweeks eten wij regelmatig samen met vrienden. En dan is het geen uitgebreide maaltijd maar gewoon een simpele pasta met een salade. Deze schaal maakt zo’n doordeweekse maaltijd wel net een stuk sjieker. En hij is ook nog hartstikke handig omdat je in het kleine schaaltje tomaatjes, croutons of andere versnapperingen kan doen.

dinner with friends

4. Italian serving dish

Ook deze past goed bij zo’n diner. Terwijl ik het eten klaarmaak even heerlijk een broodje dippen in een goede olijfolie of een lekker tapenade. Persoonlijk vind ik dit overigens ook een erg leuk artikel van Riviera Maison om cadeau te geven.

italian serving dish

5.Souvenirs de la fete party dish

Riviera Maison maakt ook vaak producten die voor meerdere doeleinden te gebruiken zijn. Zo ook deze schaal. De schaal kan je vullen met laagje water en deze prachtig decoreren met bloemen. Maar het leuke is dat hij ook te gebruiken is al chipsschaal. Beetje quacamola in het midden en dippen maar met de tacochips.

bloemenschaal

6. Salerno lantern XL

Ik vind dat Riviera Maison ook altijd de mooiste lantaarns op de markt brengt. Echt lantaarns die zoveel sfeer aan je interieur geven dat je eigen je hele huis er mee wilt inrichten. Deze grote lantaarn van hout vraagt er om om gecombineerd te worden met een aantal kleinere in zijn soort voor de perfecte sfeer.

Riviera maison lantaarn

7. Jakarta residence rattan chair

Wie wil er nu niet de lange zomerse avonden op deze heerlijk rattan stoelen zitten. Dikke kussens zorgen dat je vorstelijk zit.

jakarta residence rattan chair

8. Newport shutters cabinet

Prachtige kast waar je als je mooie woonaccessoires in kan tonen. Zowel voor de keuken als de woonkamer de perfecte kast voor het opbergen van al je spullen. Ik vind zelf het effect van de shutter deuren erg leuk.

newport shutters

9. San Carlos hanglamp

Deze lampen heb ik in de store in Amsterdam zien hangen en ik was er meteen verliefd op. Gemaakt van hanenkooien uit Indonesie. Door zijn lijnenspel krijg je een fantastisch effect op de muur en het plafond.

san carlos hanglamp

10. Bedtextiel Riviera Maison

En natuurlijk zit er in de collectie van Riviera Maison ook artikelen voor in de slaapkamer. Dekbedovertrekken, plaids, kussens enz. Je kan met de prachtige artikelen van Riviera Maison je slaapkamer prachtig inrichten.

bedtextiel riviera maison

Als je aan mij ligt kan ik nog uren doorgaan met mijn favoriete uit de collectie van Riviera Maison. Nu weet ik dat veel mensen Riviera Maison duur vinden en altijd meteen zeggen ik heb geen geld voor een Riviera Maison huis maar je hoeft ook niet een heel huis in te richten. Ik heb geen landelijke stijl in mijn interieur dus ik kies echt de items die bij mij en mijn leefstijl passen. Vooral de keukenartikelen passen goed bij mij. En ze mogen dan wel iets duurder zijn dan Action of Blokker items maar het is wel kwaliteit. Al mijn spullen van Riviera maison zijn nog net zo mooi als toen ik ze gekocht heb. Daarbij vind ik persoonlijk dat veel van de goedkopere look-a-likes artikelen afgeleid zijn van de ontwerpen van Riviera Maison. Eigenlijk een soort copycats dus. En soms moet je voor deze copycats artikelen wat langer wachten voordat ze in de winkel zijn en daar heb ik niet altijd het geduld voor. Daarbij beloon ik altijd graag het origineel.

Ben overigens erg benieuwd wat jouw favoriet is.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *