Woonwinkelen Drunen

Iets meer dan 8 jaar geleden ben ik (Francis) in Drunen komen wonen. Drunen is een klein dorpje en valt binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Heusden en is onderdeel van regio de Langstraat. Drunen is voornamelijk bekend om het prachtige natuurgebied: Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Voor wie niet weet waar Drunen ligt, het ligt geografisch gezien naast de stad Waalwijk.

Drunen heeft een breed winkelaanbod van verschillende lokale ondernemers die het net even anders doen. In dit artikel wil ik jullie dat laten zien door de leukste interieur winkels met jullie te delen.

Pand 144

Wie houdt van interieur kijkt in deze relatief kleine woonwinkel zijn ogen uit. Alles wat je ziet is te koop, van het bankstel tot aan de toonbank. Deze lokale onderneemster is altijd bezig met de laatste trends en wekelijks vult ze haar winkel aan met nieuw aanbod. Haar passie voor interieur spat van elke plank af. Ik probeer er dan ook zo min mogelijk te komen, want anders kom ik weer met een volle tas thuis: want werkelijk álles is leuk. Mocht je niet weten waar je met je interieur heen wilt kun je bij haar ook terecht voor advies.

Op dit moment is de winkel nog gevestigd aan de Grote Straat 144, over enkele maanden zal ze een groter pand betrekken in dezelfde straat op nummer 127. De reden voor de verhuizing? De vraag is enorm en ze komt gewoonweg ruimte te kort.

woonwinkelen drunen pand 144
Pand 144

Kofje & Tee

Op het eerste gezicht denk je dat het een ‘gewoon’ koffie/thee huisje is, maar niets is minder waar. Uiteraard verkopen ze hier de lekkerste koffie en thee maar ook in deze winkel is vrijwel alles te koop. Het aanbod aan interieur accessoires is enorm en ik weet dan ook zeker dat er voor iedereen iets leuks te vinden. Niet alleen voor je eigen interieur, ze maken ook mooie cadeauverpakkingen.  

woonwinkelen drunen kofje en thee
Kofje & Tee

Bloemsierkunst Fleuresse

Tegenwoordig zijn bloemen en planten niet meer weg te denken uit ons interieur. Bloemen en planten geven een extra sfeer in de kamer, juist omdat ze levend zijn. Bij deze ‘bloemenwinkel’ kun je veel meer vinden dan een bosje bloemen. Ze maken hier de meest prachtige stukken voor op tafel en af en toe kun je er ook een grote kamerplant scoren. Juist door het wekelijkse wisselende aanbod kun je hier altijd terecht voor iets extra’s voor in huis.

woonwinkelen drunen fleuresse
Fleuresse

Drogisterij DA Drunen

In het begin van dit artikel vertelde ik al dat de lokale ondernemers in Drunen erg creatief zijn, dat laat deze drogisterij goed zien. Onlangs zijn in Drunen een cadeaushop en een speelgoedwinkel gesloten. Ondanks dat dit erg zonde is, zijn ze niet echt verdwenen. De behoefte hieraan is in Drunen nog steeds aanwezig en dat heeft de eigenaresse van deze winkel doen besluiten om een deel van haar winkel vrij te maken voor leuke items voor in je interieur, de tofste cadeaus’ s, kinderboeken en speelgoed.

Afbeelding met gebouw, buiten, baksteen, huis

Automatisch gegenereerde beschrijving
Drogisterij DA

Chocolatier Albèrt

Wanneer je besluit Drunen een bezoekje te brengen moet je even langs deze chocolatier. Ik kan hier natuurlijk wel vertellen dat een pot met de lekkerste chocolade prachtig staat in je interieur, maar dat gelooft niemand: die pot is namelijk in no-time leeg. Desalniettemin worden alle lekkernijen zelf ambachtelijk gemaakt. Do I need to say more?

Afbeelding met gebouw, buiten, baksteen, klok

Automatisch gegenereerde beschrijving
Chocolaterie

Restaurant Hotel Plein 13

Wie na al het winkel dorst of honger heeft gekregen kan terecht bij Restaurant Hotel Plein 13. Je kijkt vanaf daar over het plein waar op vrijdagochtend ook de lokale weekmarkt wordt gehouden.

Naast deze winkels is er ook een redelijk aanbod aan kledingwinkels, de meeste zijn wederom lokale ondernemers. Natuurlijk is er ook een Zeeman, Shoeby en een Jola gevestigd. Je kunt in het kleine centrum van Drunen niet de gehele dag winkelen, echter is het wel leuk om je winkelbezoek te combineren met een wandeling in het prachtige natuurgebied of een bezoekje aan de stad Waalwijk.

Hotel Plein 13

Dit artikel is geschreven door Francis Thomassen, zij blogt op mamazetkoers.nl over alles wat haar leven als mama, vrouw, echtgenote, levensgenieter en sport(fiets)liefhebster! Haar blogs gaan over het échte leven, interieur, (gezond) eten en planten. Kortom: alles wat de zelfbewuste mama!

Wil jij een blog schrijven over de leukste woonwinkels in jouw regio? Neem contact met ons op via info@interieurinspiratie.nl

About Author

You May Also Like

Woonwinkels

Woonwinkelen tip

Etsy

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *