Hoe zorg je ervoor dat internet gemakkelijk wordt aangesloten?

Internet makkelijk aansluiten? Dat doe je zo

Wil je alleen internet in huis hebben en wil je dit zelf aansluiten? Dan ben je hier goed, want in dit artikel vertellen wij je hoe je gemakkelijk internet kunt aansluiten. In een paar handige stappen kom je onder andere te weten wat een goede plek voor je router is en hoe je de router met de modem verbindt. Lees snel verder voor meer informatie en ga meteen aan de slag met onze tips.

Bekijk waar de modem van je provider zit

Allereerst is het belangrijk om de bekijken waar de modem van je provider precies zit. Doorgaans kun je deze in de meterkast vinden. Mocht de modem hier niet staan, dan kun je ook kijken op de plek waar glasvezel, je telefoonlijn of televisiekabel naar binnenkomt. Je kunt de modem herkennen aan het logo van de internet provider waar je gebruik van maakt.

Kies een goede plek voor je router

Wat je vervolgens gaat doen, is een goede plek voor je router kiezen. De router is ook wel de basis van goede wifi. Waar in huis je deze plaatst, bepaalt hoe snel jouw internet zal zijn. Zet een router nooit ergens in een hoek achterin je huis, want de kans is groot dat er minder goed verbinding wordt gemaakt met het internet en deze trager wordt. Het beste kun je de router op een centrale plek in je woning plaatsen. Hierbij kun je denken aan de woonkamer of op de eerste verdieping van je eengezinswoning.

Verbind de router met de modem

Je kunt de modem en de router met elkaar verbinden via een netwerkkabel. Indien je een plek kiest die verder van de modem vandaan is, moet je zorgen voor een kabel die lang genoeg is. Je kunt de router met de modem verbinden door de ene kant van de kabel in een van de gele netwerkaansluitingen te steken. De andere kant van de kabel steek je in de blauwe netwerkaansluiting die zich op de router bevindt. Wanneer de aansluitingen niet gemarkeerd zijn met kleuren, dien je de kabel op de modem in een aansluiting waarop staat ‘LAN’ te steken. Op de router steek je de kabel in het gaatje met de omschrijving ‘WAN’. 

Verbind met de Wifi

Als je je nieuwe router hebt geïnstalleerd, kun je jouw apparaten met de Wifi verbinden. Je kunt in de handleiding precies lezen hoe je dit kunt doen. Zorg er altijd voor dat je de nieuwe gegevens van je draadloze netwerk bij de hand hebt, zoals de gebruikersnaam en het wachtwoord.

Wij wensen je veel succes met aansluiten van jouw internet. 

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *